Sommer på Litteraturhuset

12. juni 2017

Sommer på Litteraturhuset

I årets sommerprogram byr vi by på en svært variert meny. Snikkikk på høstens bøker, langlesning, partilederforedrag med mer!

For de som gjerne vil vite mer om høstens bøker tilbyr vi snikkikk. Publikum der blir de første som får høre forfatterne lese fra høstens bøker. Vi tilbyr russisk mataften i anledning hundreårsjubileet for den russiske revolusjon og i forbindelse med Klubbdagene til Øyafestivalen møtes noen av landets fremste musikere til samtale på Litteraturhuset.

Sommeren gjennom kan publikum få en unik mulighet til å bli forhåndskjent med bøkene som kommer i høst. Og disse snikkikkene toppes med en poesi-spesial 1. august med Cecilie Løveid, Endre Ruset, Kristin Berger og Casper André Lugg.

For riktig å få den gode sommerfølelsen kan man få med seg Andrine Sæther lese fra Tove Janssons høyt elskede og underfundige nordiske sommerklassiker Sommerboken fra 1972 den 21. juni. Mellom 2. og 10. august vil dessuten de ni største partiene selv få rom til å presentere seg for publikum gjennom egne foredrag på Litteraturhuset. På Litteraturhuset kan de gå i dybden og presentere sine langsiktige løsninger på sentrale utfordringer. | Les mer

Sommersesongen avsluttes med en av mestrene innen nyere amerikansk litteratur når Jonathan Safran Foer møter Bjørn Gabrielsen til samtale den 16. august. Jonathan Sebastian Foer er for lengst godt på plass blant de unge etablerte i amerikansk litteratur, men kommer nå med sin første roman på over ti år. Les mer Kjøp billett