Bursdagsfeiring!Ill.: Susan Batori

16. august 2017

Høstens program for barn og unge på Litteraturhuset!

Jubileumsfest, fortellerstunder, musikk og mange spennende forfatterbesøk

Litteraturhuset fyller 10 år i høst, og vårt program for barn og unge er preget av fest og feiring av litteraturen. Vi ønsker barnehager, skoler og familier velkommen til å delta i feiringen!

Vi åpner høsten lørdag 19. august
med skolestart for Bukkene Bruse, som i Bjørn F. Rørvik og Gry Moursunds nye bildebok har fått en ny og skummel rektor. Utover høsten blir det mulighet for å møte blant annet Hilde Hagerup, Svein Tindberg og Iben Akerlie. Det blir teaterforestilling med klassikeren Annie ved Romerike Musikkteaterskole, og en egen bestefarlørdag i oktober.

Populære lese- og fortellerstunder
Barnelitteraturen er internasjonal på Litteraturhuset, og denne høsten blir vi kjent med både iranske eventyr og barnebøker fra Argentina. Under Minilørdag, som er våre lesestunder for de alle minste, kan to- til fireåringene høre om Julia som spiser alt mulig, og den vesle pandaen Atsjo som prøver å ikke nyse. Større barn kan i serien Litt lengre lesning få oppleve den dyktige fortelleren Torgrim Mellum Stene lese høyt fra spennende bøker. Denne høsten leser han blant annet fra den nervepirrende barneromanen Ishavspirater, skrevet av svenske Frida Nilsson og nominert til Nordisk Råds litteraturpris.

Skolebesøk
I fem uker denne høsten kan elever møte forfattere under skolebesøk på Litteraturhuset. Videregående skoleelever skal få møte Adel Khan Farooq som snakker om sin roman Mine brødre, mens ungdomsskoleelever får møte Synne Sun Løes med romanen Miss. Det blir grøss og gru for mellomtrinnet med besøk av Arne Svingen og Ingunn Aamodt. Tredje- og fjerdeklassingene møter Linde Hagerup, mens de aller yngste skolebarna får sjansen til å oppleve Anna R. Folkestad.

Hurra for Litteraturhuset 10 år!
Vi markerer høstens jubileum med hele to fester for barn og unge. Den første festen 5. oktober er forbeholdt barnehager (OBS: Allerede fulltegnet!), mens den andre festen søndag 19. november er åpen for hele familien. Tilbudet er selvfølgelig gratis, og vi fyller huset med ballonger, aktiviteter, lese- og fortellerstunder og konserter.

Så rart?
“Så rart?” er Litteraturhusets faste serie for sakprosa for barn. Lørdag 23. september kommer Pia Strømstad og Flu Hartberg til å snakke om bæsjens historie, og lørdag 25. november inviterer vi til tegneserieverksted og å lære mer om tegneserienes historie, med Øyvind Holen og Tore Strand Olsen.

Ny debatt
Litteraturhusets debattserie av og for ungdom arrangeres i samarbeid med barne- og ungdomsorganisasjonene i Oslo (UngOrg). Denne høsten tar vi debatten om blant annet overvåkning og personvern i Osloskolen, ungdommens muligheter for medvirkning i politikken og samfunnet, og kirkens rolle i globalt utviklingsarbeid.

Åpent barnerom
Barnerommet på Litteraturhuset er et unikt tilbud og åpent for alle Oslos barn i følge med barnehager eller foreldre. Tirsdager og onsdager er det lesestunder hvor vi leser høyt og viser fram bildebøker på storskjerm, og torsdager får vi besøk av fortellere som formidler eventyr og historier fra ulike deler av verden. I høst kommer fortellerne Charlotte Øster, Sara Birgitte Øfsti, Torgrim Mellum Stene og Ellen Jerstad til Åpent barnerom.

Mange av våre programtilbud for barn og unge krever påmelding, og pågangen er veldig stor. Vi oppfordrer derfor skoler og barnehager til å være raskt ute med å melde sin interesse.

Vi ser fram til en strålende høst for barn og unge på Litteraturhuset!

Se fullt program på https://litteraturhuset.no/no/barn-og-unge/

Bla i katalogen her:

Kontaktpersoner

Andreas Wiese

Rådgiver.