JulenyhetsbrevFoto: Isak Hoffmeyer/Gyldendal.dk Bearbeidet av Gladesigner

21. desember 2017

Brøgger og Ørstavik til Litteraturhuset

Litteraturhuset tar juleferie med stort podkastslipp, video av Den politiske kroppen og en smakebit fra vinterens program.

Nordisk forfattermøte

Vinterens program på Litteraturhuset åpner onsdag 17. januar med et nordisk forfattermøte mellom feministikonet Suzanne Brøgger og Hanne Ørstavik.

Ørstaviks romanpersoner er på søken etter et større mulighetsrom for den voksne seksualiteten, mens Brøgger med årene har fått et annet syn på frihet enn det hun forfektet i sin debut, og understreker behovet for også å sette grenser. 17. januar møtes de to på Litteraturhuset i samtale med forfatter og kritiker Mari Nymoen om kjønn, seksualitet og frihet.

LES MER | KJØP BILLETTER

Fullt program for januar, februar og mars lanseres 4. januar.

 

Stort podkastslipp

Hør på podkast i ferien! Nå kan du finne høydepunkter fra høsten på Litteraturhuset i vår podkast: episoder med Arundhati Roy, Chimamanda Ngozi Adichie og lørdagsforedragserien «asiatiske stormakter for dummies» – få en innføring om Russland, Kina, Tyrkia og India for dummies.

Du finner podkasten i din podkastspiller eller på våre nettsider.

 

Den politiske kroppen

Til Litteraturhusets tiårsjubileum utarbeidet Édouard Louis, Athena Farrokhzad, Kristina Leganger Iversen og Sandra Kolstad bestillingsverket «Den politiske kroppen», med nyskrevet tekst og musikk. Forestillingen er nå tilgjengelig som podkast og som video.

Lese- og gavetips til jul

Trenger du siste liten-tips til julegaver, eller vil du kanskje sikre deg noe godt lesestoff til ferien? Et knippe av forfatterne som har gjestet Litteraturhuset i år deler sine beste boktips. Se hvilke bøker blant annet Erika Fatland, Chris Kraus og Jose Eduardo Agualusa anbefaler.

Vi vil også anbefale denne fine saken om Litteraturhuset fra nettstedet Literary hub, etter at de besøkte huset tidligere i jubileumsåret.

 

Administrasjonen er tilbake 2. januar. GOD JUL FRA LITTERATURHUSET!