Tegn svaret! 4ILL.: Nora Brech og Rune Markhus. Bearbeidet av Gladdesigner

9. januar 2018

Barn og unge på Litteraturhuset

Vårprogrammet 2018 er lansert!

Et nytt år er her, og barn og unge kan se fram til flunkende nye, inspirerende forfattermøter, lesestunder, forestillinger, filmvisninger og quiz på Litteraturhuset.

Minilørdag
Litteraturhusets barneprogram åpner året den 20. januar med Minilørdag. Om verdens beste smokk. Minilørdag er Litteraturhusets populære lesestunder for barn mellom to og fire år, med forteller Marianne Sundal og musiker Selma Bolstad. Senere på våren kan man høre om Lille Ugle som leter etter moren sin, om Minsten som blir sint, og om den blå elefanten Mimbo Jimbo som bygger et helikopter.

Tegn svaret!
Dette er vår nye serie hvor man hver gang får møte to illustratører som leser og viser bilder fra de fine bøkene sine. Deretter blir de intervjuet av forfatter Veronica Salinas – men de får ikke lov til å svare med ord – bare ved å tegne på tavla! Her blir det tull, tøys og tegning. Passer for barn fra fire år. Lørdag 27. januar kommer illustratørene Jill Moursund og Alice Lima de Faria, lørdag 17. mars kommer Ragnar Aalbu og Anna Fiske, og 14. april er det Rune Markus og Nora Brechs tur til å presentere sine bildebøker og bli intervjuet.

Lørdagsklassikeren
Årets første lørdagsklassiker blir filmvisning av Raymond Briggs Snømannen 28. januar, mens vi senere presenterer H. C. Andersen-klassikerne Den stygge andungen i form av teaterforestilling med Para Film & Teater, og Prinsessen på erten som fortellerstund med Kristine Haugland.

Sterke navn på barneprogrammet
Litteraturhuset får dessuten besøk av lysende debutanter som Zeshan Shakar og Ingunn Thon. Brageprisvinner Maria Parr kommer for å samtale med Liv Gulbrandsen og fortelle og lese fra sin nye bok Keeperen og havet, mens sykehusklovn og forfatter Elisabeth Helland Larsen tar med seg dukkene «Livet» og «Døden» og kommer for å fortelle om både det fine og triste i livet. Lars Mæhle kommer med barnehagekrim for de yngste, mens Constance Ørbeck-Nilssen kommer med boka Fargene som forsvant illustrert av Akin Duzakin, om livet i krig sett med et barns øyne.

Skolebesøk
Også denne våren blir det mulig for skoleklasser å besøke Litteraturhuset. Videregående skoleelever får møte forfatter Zeshan Shakar med boka Tante Ulrikkes vei, i samtale med rapperen Don Martin. Ungdomsskoleelever får møte Tor Arve Røssland og hans grøsser-roman Glimt som henter opp igjen dystre skjebner fra annen verdenskrig. Mellomtrinnet får forfatterbesøk av Ingunn Thon, kjent fra NRK Super. Tredje- og fjerdeklassingene møter forfatter og illustratør Reidar Kjelsen som tegner ekle og fantasifulle ting på tavla, mens de aller yngste skolebarna får oppleve en tonesatt framføring av bildeboka Jenta som ville redde bøkene, skrevet av Klaus Hagerup med illustrasjoner av Lisa Aisato.

Så rart?
I vår faste sakprosaserie, får vi denne våren lære mer om stamceller, kroppens superhelter, når vi får besøk av tegneserieskaper Øystein Runde som har forsket på dette. Mens lørdag 28. april kommer forteller Torgrim Mellum Stene for å forklare hva vi mennesker skal med hår, og hva vi har gjort med håret vårt opp igjennom historien, med utgangspunkt i boka Hei, hår! av svenske Annica Hedin.

Ny debatt
Litteraturhusets debattserie av og for ungdom arrangeres i samarbeid med barne- og ungdomsorganisasjonene i Oslo (UngOrg). Denne våren er det Oslo Kristelige Studentforbund, Seksualpolitisk Nettverk for Ungdom, Press og UngKurd som er medarrangører.

Åpent barnerom
Barnerommet på Litteraturhuset er et unikt tilbud og åpent for alle Oslos barn i følge med barnehager eller foreldre. Tirsdager, onsdager og fredager er det lesestunder hvor vi leser høyt og viser fram bildebøker på storskjerm, og torsdager får vi besøk av fortellere som formidler eventyr og historier fra ulike deler av verden. Denne våren får vi besøk av Sarah Ramin Osmundsen, Helga Samset, Mehda Zolfaqari, Anette Sandvær og Beathe Frostad.

Mange av våre programtilbud for barn og unge krever påmelding, og pågangen er veldig stor. Vi oppfordrer derfor skoler og barnehager til å være raskt ute med å melde sin interesse.

Vi ser fram til en strålende vår for barn og unge på Litteraturhuset!

Ingen arrangement