Barn og unge 1

8. august 2018

Barn og unge på Litteraturhuset

Høstprogrammet 2018 er lansert!

En ny høst er her og Litteraturhuset ønsker barnehager, skoler og familier velkommen til en ny og spennende sesong med bøker, teaterforestillinger og forfattermøter.

Vi åpner høsten lørdag 25. august
med feiring av Pulverheksa 20 år, med besøk av selveste Pulverheksa i Marianne Krogness’ skikkelse og pulverheksforfatter Ingunn Aamodt. Utover høsten blir det mulighet for å møte blant annet Camilla Kuhn og Kaia Dahle Nyhus, Ingeborg Eliassen og Hilde Hodnefjeld, Håkon Øvreås og Øyvind Torseter.

Høsten byr også på litterær skattejakt i Slottsparken, en ny sesong med “Tegn svaret!” hvor norske illustratører møtes for å tegne på tavla, og midt i september tar vi turen til Karibia med fortellinger, folkeeventyr og musikk. Like oppunder jul tar forteller Torgrim Mellum Stene barna med til julenissens landsby, Maja Lunde og Lisa Aisato forteller fra sine ferske julekalender Snøsøsteren og Romerike Musikkteaterskole inviterer til teaterforestilling med klassikeren Piken med svovelstikkene.

Minilørdag
Minilørdag er Litteraturhusets lesestunder for de alle minste. Enkelte av disse har vært så populære at det denne høsten blir ønskereprise på forestillingene om Julia spiser alt og Verdens beste smokk. To- til fireåringene kan også denne høsten få høre om Sauen som klekket et egg, og feire jul med Tramp og Line.

Skolebesøk
Også i høst kan elever fra alle skoletrinn få møte forfattere under skolebesøk på Litteraturhuset. Videregående skal få møte Nancy Herz, en av de tre «skamløse jentene» som vil snakke om sosial kontroll i minoritetsmiljøer. I forestillingen «Upolert», som også tilbys videregående skoler, forteller afghanske ungdommer sine historier om flukt. Ungdomsskoleelever får møte Kari Saanum og hennes tre romaner om Kaia og livet med en alkoholisert far. Simon Stranger møter mellomtrinnet med sine populære bøker om Kokotopia, og det samme gjør britiske Gareth P. Jones, som kommer for å snakke med Hilde Hagerup om De dødes byrå. Tredje- og fjerdeklassingene får møte serieskaperne Aleksander Kirkwood Brown og Andreas Iversen, som har laget historiene om Edward Rubikon. Det blir også langlesing av Brødrene Løvehjerte for 3. og 4. trinn, mens de aller yngste skolebarna får sjansen til å møte forfatter og illustratør Alice Lima de Faria.

Så rart?
“Så rart?” er Litteraturhusets faste serie med sakprosa for barn. I høst kommer Lene Liebe Delsett for å snakke om evolusjon og boka Darwinium, Ole Mathismoen og Jenny Jordahl presenterer «Grønne greier» om natur og miljø og sånt, og Andreas Wahl lærer deg alt du vil vite om slim.

Ny debatt
Litteraturhusets debattserie av og for ungdom arrangeres i samarbeid med barne- og ungdomsorganisasjonene i Oslo (UngOrg). Denne høsten vil debattene blant annet reise spørsmål om hvorvidt den norske feminismen er inkluderende nok, og gi et kritisk blikk på norsk godhet i bistandssammenheng.

Barnehagebesøk
Barnerommet på Litteraturhuset er et unikt tilbud og åpent for alle Oslos barn i følge med barnehager eller foreldre. Tirsdager, onsdager og fredager er det lesestunder hvor vi leser høyt og viser fram bildebøker på storskjerm. Torsdager får vi besøk av fortellere som formidler eventyr og historier fra ulike deler av verden. I høst kommer fortellerne Anette Sandvær, Per Jostein Aarsand, Torgrim Mellum Stene og Kristine Haugland til Åpent barnerom.

Mange av våre programtilbud for barn og unge krever påmelding, og pågangen er veldig stor. Vi oppfordrer derfor skoler og barnehager til å være raskt ute med å melde sin interesse.

Vi ser fram til en strålende høst for barn og unge på Litteraturhuset!