Vårens program for barn og unge 2019!

14. januar 2019

Vårens program for barn og unge 2019!

Tisseuhell, tegne-battle, påskegrøss, sex og samliv - og mye mer

Litteraturhuset innleder det nye året med Minilørdag 19. januar, en koselig fortellestund for bokfolk mellom 2 og 4 år med Marianne Sundal og Selma Bolstad. Våren byr på i alt fem Minilørdager, med både sjalusi, tisseuhell og ønskerepriser på menyen.

Lørdag 26. januar blir det familiekonsert med Kattene på Grønland, og lørdag 3. februar reiser vi Verden rundt med musikk og eventyr, denne gangen til Afghanistan. Også denne sesongen inviterer Veronica Salinas til Tegn svaret!, hvor illustratørene hun får på besøk må tegne på tavla istedenfor å snakke. Vårens gjester som møtes til tegne-battle er Line Renslebråten, Trine Mangersnes, Marianne Gretteberg Engedal og Bjørn Ousland.

Litt lengre lesing
De fleste barn elsker å bli lest for, og Torgrim Mellum Stene er en mester til å gjenfortelle lange og spennende bøker på under en time. Lørdag 9. mars tar han oss med ut på eventyr og forteller Legenden om Sally Jones av Jakob Wegelius, og lørdag 13. april blir det påskegrøss med Heksene av Roald Dahl. Vi anbefaler en god voksenarmkrok å sitte i underveis!

Skolebesøk
Gjennom vinteren får skoleelever fra alle trinn i Oslo og Akershus tilbud om å møte forfattere på Litteraturhuset. Videregående skoleelever skal få møte svenske Inti Chavez Perez, som er journalist og forfatter av flere bøker om ungdom, sex og respekt. Ungdomsskoleelever får møte Lars Mæhle, og for barneskoletrinnene blir det mulig å møte Arnfinn Kolerud, Vegard Markhus, Elisabeth Helland Larsen samt få med seg en ny langlesning av Brødrene Løvehjerte ved forteller Torgrim Mellum Stene.

Hurra for Albert Åberg og Emil i Lønneberget!
Som alltid gjør Litteraturhuset stas på noen utvalgte klassikere, og lørdag 4. mai inviterer Romerike musikkteaterskole til teaterforestilling om Emil, og alt det rare han finner på. Tro om Emil må en tur i snekkerbua også denne gangen? Livet er for kort til å ikke gjøre noen hyss innimellom! Fredag 10. mai feirer vi Gunilla Bergström og inviterer barnehagene til lesing av fine Albert Åberg-bøker. Det blir også Albert Åberg-filmvisning for familier i juni.

Så rart? Om kampsport og babyer.
Utvalgte lørdager henter vi fram god sakprosa for barn. Lørdag 23. mars kommer forfatter Annette Münch og illustratør Philip Hauglin for å snakke om kampsport og tegne og demonstrere noen øvelser og triks, og lørdag 11. mai forteller Anna Fiske noen av hemmelighetene om hvordan man egentlig lager en baby.

Ny debatt for ungdom 
Litteraturhusets debattserie av og for ungdom arrangeres i samarbeid med barne- og ungdomsorganisasjonene i Oslo (UngOrg), og vil denne våren ta debatten om det kommende valget til Europaparlamentet, om religionsfrihet og diskriminering, om aldersgrensa for norsk stemmerett og om bruk av karbon i jordbruket.

Åpent barnerom
Barnerommet i 3. etasje på Litteraturhuset holder åpent for alle Oslos barn og er et populært tilbud for både småbarnsfamilier og barnehager. Tirsdager, onsdager og fredager er det faste lesestunder for barnehagene, da vi leser høyt og viser fram bildebøker på storskjerm. På torsdager får barnehagene besøk av fortellere som formidler eventyr og historier fra ulike deler av verden. I vår kommer fortellerne Georgiana Keable, Sarah Ramin Osmundsen, Alf Martin Lie, Lise Grimnes, Sara Birgitte Øfsti og Per Jostein Aarsand med et bredt og variert knippe historier for barn.

Se fullt program nedenfor eller bla i katalogen her