Den nye fengselslitteraturen

5. mars 2019

Den nye fengselslitteraturen

Saladindagene 4.-6. april 2019

Hva kjennetegner den nye fengselslitteraturen fra Midtøsten? Hvordan skal vi forstå og forholde oss til de grusomme historiene om hva som skjer i Assad-regimets fengsler? Hva skjer når traumer fra Syria eller 22. juli blir rekonstruert på film?  Det er blant spørsmålene som diskuteres under årets Saladindager 4.-6. april på Litteraturhuset.

Blant gjestene er forfatterne Mustafa Khalife (Syria), Burhan Sönmez (Tyrkia) og Elias Khoury (Libanon), som alle er aktuelle med fengselsromaner på norsk. Sammen med blant andre Ibrahim Olabi (Syria/Storbritannia), Dalia Al-Kury (Jordan/Norge), Zeina Bali (Syria/Norge) og Omar Alshogre (Syria/Sverige) skal de i løpet av tre dager skal ta for seg fengselet som litterært metaforisk materiale og konkret politisk virkelighet. Det blir forfattersamtaler, lesninger, foredrag for videregående skoler, filmvisninger og litterær fengselsfest.

Fullt program finner du nedenfor, og på engelsk her.