Sommer på Litteraturhuset 1Foto: Trygve Indrelid

27. mai 2019

Sommer på Litteraturhuset

Ariana Reines, Rita Indiana, nærlesning av Robyn, snikkikk på høstens bøker og mye mer

Sommeren er rett rundt hjørnet! På Litteraturhuset bringer den storheter som Chris Kraus, Rita Indiana, Ariana Reines og Siri Hustvedt.

Vi lager festaften der Norges nye forfatterlandslag leser fotballrelatert og -urelatert i mikrofonen. Og vi viser den avgjørende kampen i Norges gruppespill i fotball-VM for kvinner.

Velkommen til Helvete med Erlend Loe 18. juni. I postkortets høysesong går vi tett på livet som postbud sammen med forteller Torgrim Mellum Stene som leser og forteller seg gjennom Charles Bukowskis legendariske Postkontoret.

Sommeren bringer også en serie med snikkikker inn i bøker som befinner seg et sted mellom forfatterhånd og bokhandelen: forfatterne Jan Grue, Nina Lykke, Linn Strømsborg og Jens M. Johansson leser høyt fra enda uutgitte bøker. I tillegg blir det poesisnikkikk spesial med Kjersti Bjørkmo, Erlend Nødtvedt, Marte Huke og Steinar Opstad.

Kommunevalget er rett rundt hjørnet. Vi gir plass til litt lengre politiske resonnementer når partilederne holder sine foredrag i ukene fram mot valget.

Robyn nærleses av Dagny, Ulrikke Falch, Eskil Pedersen og Charlotte Myrbråten som en del av Øyafestivalens Klubbdag. Samme dag blir det jazz-konsert med Riedel-musikk og samtale om hvordan han har fått oss alle til å nynne med på Albert Åberg- og Pippi Langstrømpe-musikken.

Sommeren avsluttes med forfatternes egne feriebilder: Ragnar Hovland, Kjersti Wøien Håland og Ingvild Lothe deler minner fra ferier de enten har eller kunne tenkt seg å dra på.

 

Sommeren bringer også endringer i åpningstidene for restauranten Kafe Oslo og bokhandelen Tanum Litteraturhuset:

Kafe Oslo

Mandag – torsdag: 11.00 – 00.30
Fredag og lørdag:  11.00 – 01.30
Søndag:                  Stengt

Uteservering i hele kafeens åpningstid!

 

Tanum

Mandag – lørdag: 11.30 – 18.00
Søndag:                Stengt