Følelsenes politikk - hvem har lov til å være sinte? 2Foto: Jo Straube

23. september 2019

Hvem har rett til å være sint?

Denne uka har en ny forestilling med tre unge, europeiske forfattere urpremiere i Oslo.

Klimaendringer, høyrepopulisme og rasisme skaper sterke følelser verden over. Men hvem er det egentlig som har lov til å være sint? Denne uka er det urpremiere og oppstart på Europaturné for en tre kritikerroste forfattere fra en ny generasjon undersøker disse spørsmålene.

Til forestillingen «Følelsenes Politikk» har Maria Kjos Fonn (NO), Lone Aburas (DK) og Kayo Chingonyi (UK/ZA) skrevet nye tekster, tonesatt av komponist og musiker Sandra Kolstad (NO). Tema er sinne og svartsyn, makt og avmakt, rasisme og utenforskap i dagens Europa.

– Dette er tre av de mest spennende unge forfatterne i Europa i dag, som alle sammen undersøker sammenhengene mellom følelser, språk og politikk, sier programsjef på Litteraturhuset Andreas Liebe Delsett.

Forestillingen er produsert av og har premiere på Litteraturhuset i Oslo 25.9 kl. 19, før den vises i Moss (House of Foundation 26.9), Trondheim (Litteraturhuset 28.9) , Bergen (Cornerteatret 29.9), Frankfurt (Kunstnerhaus Mousonturm 17.10 og bokmessa 18.10) og Berlin (Nordens felleshus 19.10). Forestillingen er Litteraturhusets bidrag til markerinen av det norske Bokåret og Norge som gjesteland under bokmessa i Frankfurt.

– Den norske litteraturen har ikke oppstått i et vakuum, men blitt til gjennom kontinuerlig utveksling av ideer og språk med verden rundt oss, og det viser vi i praksis med denne forestillingen, sier Delsett. – Vi er stolte av å levere et bidrag til Bokåret og Frankfurt som nettopp plasserer norsk litteratur i en europeisk kontekst.

Kontaktpersoner

Andreas Liebe Delsett

Programsjef.

Ingen arrangement