Minner fra fabrikken. Linda Boström Knausgård og Linn Ullmann 1Linda Boström Knausgård Foto: Jasmin Storch

11. februar 2020

Cusk, Buruma og Boström Knausgård

Våren på Litteraturhuset

I mars og april får Nobelprisvinner Olga Tokarczuk selskap av blant annet Rachel Cusk, Linda Boström Knausgård, Sofi Oksanen, Ian Buruma, Petina Gappah, Isabella Hammad og Matilda Gustavsson, journalisten som avslørte den nå voldtektsdømte svenske kulturprofilen.

Denne våren preges av flere verdensstjerner som returnerer til Litteraturhuset. Disse inkluderer Rachel Cusk, Ian Buruma og Petina Gappah. For ikke å snakke om Boström Knausgård, som møter forfatterkollega Linn Ullmann for andre gang på Litteraturhuset, mens Sofi Oksanen også er tilbake, med en ny roman og i samtale med Mala Wang-Naveen om blant annet surrogati og salg av kvinnekropp.

Ikonet Dolly Parton og forfatterlegenden Anne Karin Elstad vies egne kvelder, og de kunnskapstørste kan få med seg foredrag om alt fra runene som skrifttegn til kappløpet om Afrika og jødenes historie i Norge.

Dagen før kvinnedagen inviteres unge publikummere til å lære mer om både likestilling og stemmerettsforkjemperen Emmeline Pankhurst. Litteraturhuset fortsetter fokuset på barns ytringsfrihet og presenterer for første gang Åpen mikrofon for barn under 12 år.

For å nære leselysten til de større barna blir det tilrettelagte høytlesninger av J.R.R. Tolkiens Hobbiten og J.K Rowlings Harry Potter og Ildbegeret.

Skolebesøkene favner alle aldersgrupper, og det blir ønskereprise av forestillingen Jenta som ville redde bøkene, superhelthåndboksforfatter Elias Våhlund kommer, og det samme gjør amerikanske Lee Bacon og bokhandlerprisvinner Simon Stranger.