24. februar 2020

Saladin-dagene høsten 2020

I år arrangeres Saladin-dagene til høsten, mer info om dato og tema kommer.

For de som ikke kan vente kan Litteraturhuset anbefale følgende forfattermøter i vår:

22. april kl. 19.00 kommer den britisk-palestinske forfatteren Isabella Hammad for å snakke om romanen Pariseren, som tar for seg forholdet mellom Europa og Midtøsten og palestinerne i den avgjørende perioden som leder opp opprettelsen av staten Israel.

29. april kl. 19.00 gjester den den zimbabwiske forfatteren Petina Gappah Litteraturhuset med romanen Ut av mørket, skinnende lys, som forteller historien om da sekstini menn og kvinner, frigitte slaver og følgesvenner, fraktet liket av Dr. Livingstone fra det afrikanske innlandet og til kysten. Før samtalen holder Tore Linné Eriksen foredraget Kappløpet om Afrika for dummies kl. 17.00, om kolonialiseringen av Afrika på 1800-tallet.