Dikt i skyggen av korona 11Foto (fra venstre øverst): Synne Øverland Knudsen, Agnete Brun, Paal Audestad, Line Fresti, Hans Jørgen Brun, Yngvild Gotaas Torvik, Baard Henriksen. Ill.: Camilla Kuhn

23. mars 2020

Dikt i skyggen av korona

Litteraturhusets poetiske påskeegg

Mens helsevesen, regjering og Storting, renholdspersonale, butikkmedarbeidere, konduktører og andre arbeider for å holde Norge i gang, er mange av oss andre blitt bedt om å holde oss hjemme. Salget av brettspill går opp. Relasjoner og familier settes på alvorlig prøve. Bikkjer og katter slipper aleinelivet. Og nå er også tida for å se hva man har i bokhylla, låne e-bøker av bibliotekene, skaffe seg lydboktilgang, bli kjent med nye forfatterskap.

Litteraturhuset har bedt noen av landets eminente forfattere fortelle om hvordan de har opplevd den siste tida. Hvordan har koronaen gjort sitt inntog i deres liv? Hva tenker de om det som skjer rundt dem? Vi har også bedt dem om å lese et dikt.

Vi er stolte av å presentere vår gjeng med poetiske påskeegg: Fredrik Høyer, Mona Høvring, Kjersti Bjørkmo, Gro Dahle, Frode Grytten, Anna Kleiva og Nils-Øivind Haagensen.