Purriot og den hodeløse mannen 2Bjørn F. Rørvik lager påskekrim for hele familien med mesterdetektiven Purriot.

6. april 2020

Påskemoro for barn og unge

Eventyr og påskekrim for store og små

Litteraturhuset liver opp hjemme-påsken med digitale påskearrangementer for hele familien! Videoene lagres slik at de kan ses når det passer, så mange ganger man vil.

Nederst finner du en oversikt over alle arrangementene som ligger ute digitalt – både eventyrstunder, forfatterbesøk om fotballkort og dyras beste sjekketriks, og en smakebit fra oppfølgeren til Snøsøsteren. Alt er lagret så dere kan se dem når det passer. God påske!

Skinnvotten – digital lesestund for barn

Hør eventyret om Skinnvotten! Til vanlig leser og forteller Hedda Lidija Romundstad bøker for barnehagebarn fra hele Oslo på Litteraturhusets barnerom. Tirsdag 7. april kl. 11.00 leser hun eventyret om Skinnvotten, med rykende ferske illustrasjoner av Camilla Kuhn.

Tegneseriesnakk: Magnus Carlsen og sjakkmorderen

Forfatter Aleksander Kirkwood Brown og illustratør og tegneserieskaper John S. Jamtli har laget en nervepirrende og actionfylt sjakk-krim, med hele Norges Magnus Carlsen i hovedrollen. Tirsdag 7. april kl. 13.00 får vi bli med til hjemmekontorene deres og høre om hvordan boka ble til, og kanskje få høre og se et utdrag fra den helt ferske boka! Passer for 4.-10. trinn.

Purriot og den usynlige mannen

Mesterdetektiven Purriot sitter ved frokostbordet sammen med kona si Paprika da mobilen ringer. En gammel dame, Bestemor Blom, trenger hjelp til å løse et mysterium. Purriot må bruke all sin kløkt og sine grå celler for å løse mysteriet. Klarer han å løse mysteriet denne gangen?

Forfatter Bjørn F. Rørvik er mest kjent for bøkene om Bukkene Bruse. Denne gangen skal vi få høre om Purriot og den usynlige mannen, som han har laget sammen med illustratør Ragnar Aalbu. Lesestunden går over to dager i påsken, Skjærtorsdag og Langfredag, begge dager kl. 13.00.