Forsiktig åpning for LitteraturhusetFoto: Trygve Indrelid

7. mai 2020

Forsiktig åpning for Litteraturhuset

Gode nyheter for restauranten, men programmet vårt er fortsatt digitalt i overskuelig framtid.

Vi er utrolig glade for at det går framover, og at vi etter hvert kan møtes flere sammen! Før helga åpnet myndighetene for arrangementer med inntil 50 personer. Det de nye reglene betyr for dere som bruker Litteraturhuset, er følgende:

  • Snart kan du nyte et glass og en matbit i sola på Oslos beste uteservering igjen! Restauranten og bokhandelen åpner igjen den 19. mai. De vil følge myndighetenes nye krav om minst 1 meter mellom bordene og maks 5 personer på hvert bord. Litteraturhusets saler kan også brukes til små og store middagsselskap for dere som ønsker å samles flere sammen. Les mer her.
  • Du kan igjen leie en sal på Litteraturhuset for ditt arrangement, enten det skjer fysisk eller digitalt.  For fysiske arrangementer har myndighetene satt som grense på maks 50 personer i rommet samtidig. Vi sørger for at alle smittervernstiltak blir ivaretatt på en god måte. Dersom du ønsker å nå ut til enda flere med arrangementet ditt, tilbyr vi hjelp til å streame møter, produsere podkaster, digitale samtaler og foredrag. Les mer om det her.

Litteraturhuset er en uavhengig stiftelse og er avhengig av alle som leier seg inn for å finansiere vårt eget vårt eget, kunstneriske program. Det betyr dessverre at en vesentlig del av inntektsgrunnlaget vårt nå har falt bort. Samtidig kvalifiserer vi ikke til kontantstøttehjelp fra Næringsdepartementet fordi vi er en stiftelse. Mesteparten av staben vår er derfor delvis permittert på ubestemt tid.

Men vi lar oss ikke knekke og jobber på for å lage et godt digitalt tilbud med de ressursene vi har. Da er det utrolig fint å se at det settes pris på. Totalt har mer enn 350 000 sett de digitale foredragene, samtalene og lesestundene vi har laget i disse to månedene, og spilletiden på YouTube alene er på 15 000 timer. En varm takk til alle dere som ser på, deler videre og heier på oss!

Litteraturhuset kommer til å være berørt av koronakrisa i lang tid, både på grunn av det store inntektsfallet, og med reisebegrensninger lokalt og internasjonalt, som gjør at de internasjonale gjestene og lokale skolene og barnehagene som vanligvis fyller huset, ikke får kommet til oss. Derfor ser det dessverre ut til at det vil ta lang tid før vi er tilbake i normal drift. I mellomtiden gleder vi oss over lyspunktene og ser frem til vi atter kan åpne det fine huset vårt for fullt igjen! :yellow_heart: 

Kontaktpersoner

Susanne Kaluza

Daglig leder.

Susanne har personal, budsjett og resultatansvar for Stiftelsen Litteraturhuset. Hun har bakgrunn fra mediebransjen, har gitt ut fem bøker og sitter i en rekke styrer.