13. august 2020

Ledig stilling som Barne- og ungdomsansvarlig

Vil du bli vår nye medarbeider? Vi har ledig fast stilling som Barne- og ungdomsansvarlig.

Om oss
Stiftelsen Litteraturhuset er Norges første og Europas største litteraturhus. Huset har bokhandel, kafé og seks rom med ulik størrelse som blir benyttet til samtaler, debatter og litteraturformidling i den romsligste betydningen av ordet. I tillegg til egen programmering, har huset opptil hundre og femti ulike organisasjoner og foreninger som holder frokostmøter, boklanseringer, konserter, debatter og forfattermøter.

Litteraturhuset er driftet av Stiftelsen Litteraturhuset som igjen ble stiftet av Institusjonen Fritt Ord i 2006. Huset er inspirert av en tysk tradisjon for frie litteraturhus. Litteraturhusets mål er å være Norges viktigste offentlige rom for litteratur, debatt og samtale.

 

Barne- og ungdomsansvarlig, fast stilling 100%

Litteraturhuset har et bredt tilbud for ungdom og barn i alle aldre. Totalt gjennomfører vi rundt 250 arrangementer årlig for barn og ungdom, og trekker rundt 30.000 besøkende. Vår barne- og ungdomsansvarlige har sluttet og vi søker nå etter en ny med tiltredelse fra 1. oktober 2020.

Programmet vårt for barn og unge struktureres rundt Unescos fire søyler som sier at barn skal lære å vite, lære å gjøre, lære å være og lære å leve sammen. Vi skal spre interesse for bøker, kunnskap og stimulere til økt leselyst, og har et særlig fokus på å treffe barn- og unge fra lavinntektsfamilier og minoriteter.

Stillingen som barne- og ungdomsansvarlig omfatter blant annet ansvar for å:

  • Utvikle, gjennomføre og markedsføre Litteraturhusets barne- og ungdomsprogram på en slik måte at vi hele tiden videreutvikler tilbudet og ligger i front.
  • Sikre at Litteraturhuset er godt synlig og med en klar og spennende programprofil som når ut til de gruppene vi ønsker å nå.
  • Budsjettansvar innenfor ansvarsområdet og det vedtatte budsjett.
  • Ansvar for å lage og produsere Litteraturhusets tilbud til barn og unge digitalt, bidra med regi, klipping, samt spredning og bygging av kjennskap til tilbudet i relevante sosiale medier.
  • Ansvar for vårt barnehagetilbud Åpent barnerom og oppfølging og koordinering av medarbeidere som jobber med dette. Sørge for kontinuerlig nytenkning rundt hvordan tilbudet kan nå ut til enda flere barn.
  • Planlegge, organisere og gjennomføre skolebesøk. Sørge for at skolebesøkene er relevante iht. læreplaner og når ut til skoler i hele regionen.
  • Aktivt finne steder der Litteraturhuset kan søke støtte til arbeidet vårt mot barn- og ungdommer. Skrive, følge opp og rapporterte på søknader om støtte.
  • Finne samarbeidspartnere som kan bidra til å løfte tilbudet vårt mot barn- og unge.
  • Arbeidsoppgavene kan endre seg etter hva Litteraturhuset til en hver tid har behov for.

 

Dine egenskaper og kvalifikasjoner:

Vi søker etter en medarbeider med god kunnskap om og bred erfaring fra å jobbe med barnelitteratur.

Du har et bredt nettverk av barne-og ungdomsbokforfattere og illustratører, god oversikt over norsk og internasjonal barnelitteratur og brenner for å bringe gode leseopplevelser og kunnskap til stadig nye generasjoner barn og unge.

Ledererfaring er en fordel.

Grundig erfaring med søknadsskriving, rapportering og budsjettarbeid er en forutsetning.

Du må ha dokumenterte evner til å utvikle, finansiere og gjennomføre nye prosjekter.

Stillingen krever kompetanse på og erfaring med å produsere og klippe videoer.

Du må ha erfaring fra å bruke Photoshop, Indesign og Adobe Pro som arbeidsverktøy, samt fra profesjonell bruk av sosiale medier som YouTube, Facebook og Instagram.

Som person er du ambisiøs, operativ, strukturert og hele tiden lete etter ideer til hvordan feltet kan utvikles videre.

Du bør ha erfaring fra formidling til barn og unge, være imøtekommende overfor våre små og store gjester, være tydelig, løsningsorientert og positiv.

Stillingen krever også at du er strukturert og har gode samarbeidsevner.

Arbeidstiden er dagtid, men noe kvelds- og helgearbeid må påregnes.

Vi oppfordrer folk av alle kjønn til å søke. Kunnskap om minoritetsspråk er en fordel.

 

Spørsmål om stillingen kan rettes til administrasjonssjef Tone J. Lunde på 924 53 678.

Søknad med CV sendes tone@litteraturhuset.no. OBS! ny søknadsfrist fredag 28. august.

 

Kontaktpersoner

Tone Jørpeland Lunde

Administrasjonssjef.

Tone er ansvarlig for regnskap/økonomi, Skriveloftet, søknadsarbeid, billettsalg, refusjoner og for kontakten med faste leietakere m.m. Kan stort sett svare litt om alt! Tone har hovedfag i nordisk litteratur, er særlig glad i Ludvig Holberg, og har mange års erfaring innen ulike deler av kulturlivet.