Når er jeg gammel nok til å skyte faren min? 3

16. september 2020

Skolebesøk på Litteraturhuset høsten 2020

For ungdomsskole og barneskole

Etter en vår der de fleste skolebesøkene på Litteraturhuset ble avlyst som følge av korona, har Litteraturhuset nok en gang glede av å invitere ungdomsskoler til skolebesøk. Arrangementene vil bli overført direkte fra salen på Litteraturhuset ut til et begrenset antall påmeldte skoler, og det vil bli mulig å kommunisere spørsmål og kommentarer fra elevene til salen underveis.

Vi har dessuten anledning til å invitere én klasse/kohort til å være publikum i salen under hver enkelt forestilling. Det er førstemann til mølla – prinsippet som gjelder.

Tilbudet er gratis, og arrangementene finner sted på Litteraturhuset i Oslo.
For påmelding, send en e-post til skole@litteraturhuset.no.

Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen DNB.

Vi håper mange klasser har lyst til å få besøk av Litteraturhuset i klasserommet sitt denne høsten!

 

For ungdomsskoler: Forestilling med Marlon Valdés Langeland og Åse Ombustvedt

Hvordan påvirker fysisk og psykisk mishandling et ungt sinn? Og hvordan kan litteratur og poesi gi oss verdifulle innblikk i andres erfaringer og følelsesliv?

Forestillingen Når er jeg gammel nok til å skyte faren min er basert på Åse Ombustvedts diktbok med samme navn, og spilles av Ombustvedt og skuespiller Marlon Valdés Langeland (best kjent fra SKAM).

Datoer: onsdag 7. og torsdag 8. oktober, kl. 09.30 og kl. 12.00

Les mer her.

 

For 3., 4. og 5. trinn: Forfattermøte med Malin Hellebø

Har du noen gang lurt på hvorfor fuglene har nebb og ikke munn med tenner som oss? Eller om det er sant at manetene bæsjer med munnen?

Forfatter Malin Hellebø kjent fra Dyrevenn på NRK Super har tidligere fortalt om Dyras beste sjekketriks på Litteraturhuset. Nå kommer hun til Litteraturhuset for å fortelle rare dyrefakta.

Dato: Onsdag 28. oktober kl. 09.30 og 12.00

Les mer her.

 

For 1.-2. trinn: Forfattermøte med Bjørn F. Rørvik

Hva skjedde egentlig når bukkene var på badeland? Eller når trollet ble rektor på skolen? Og kanskje får vi høre litt om hvordan bukkene hadde det på ferie i syden når forfatter Bjørn F. Rørvik kommer for å fortelle fra de populære bøkene om Bukkene Bruse.

Dato: Tirsdag 10. november kl. 09.30 og kl. 12.00

Les mer her.