Forsiktig åpning for LitteraturhusetFoto: Trygve Indrelid

21. mai 2021

Vi åpner igjen!

Endelig kan Litteraturhuset åpne huset for publikum. Vi gleder oss til å se dere på onsdag!

Fredag 21. mai kom nyheten om at restauranter og kulturarenaer i Oslo igjen kan åpne fra onsdag 26. mai. Den dagen åpner også Litteraturhuset dørene for besøkende igjen. Både Kafe Oslo og bokhandelen Norli åpner igjen 26.5, og etter hvert vil vi også invitere til fysiske arrangementer med plass til publikum i salen.

Åpningstidene for Kafe Oslo finner du her og for bokhandelen Norli her.

 

– Etter å ha vært pålagt å holde stengt siden tidlig i november i fjor, er vi i dag euforisk lykkelige over tanken på å få åpne dørene for folk igjen, til å invitere på spennende arrangementer og se gjester nyte noe å drikke i sola på trappa vår, sier daglig leder ved  Stiftelsen Litteraturhuset Susanne Kaluza.

– Vi har benyttet tiden vi holdt stengt til å pusse opp innvendig for første gang på 13 år, så det er et nytt og enda finere hus folk kan glede seg til å ta i bruk igjen.

Hele Litteraturhuset har fått nye farger innvendig, og 3. etasje har fått nytt publikumstoalett og stellerom ved det populære barnerommet, som nå er det siste rommet som skal få ny drakt.

En første åpning for publikumsarrangementer

Endringene i Oslo innebærer også en åpning for fysiske arrangementer med inntil 20 i publikum. Litteraturhuset er godt i gang med å planlegge de første publikumsarrangementene siden september i fjor.

– I sommer planlegger vi for vår faste serie Snik-kikk, der du kan komme å høre forfattere lese fra sine kommende bøker. I år kan du blant annet glede deg til å snik-kikke på manusene til forfattere som Kjersti Skomsvold og Simon Stranger som vil lese fra sine kommende bøker. Og ikke minst ser vi fram til vi å lansere høstprogrammet vårt, som er fylt av varierte, spennende og  viktige samtaler for små og store, forteller Susanne Kaluza.