Velkommen til litterært påfyll i sommerFoto: Ingvild Skeie Ljones/Litteraturhuset

8. juni 2021

Velkommen til litterært påfyll i sommer

Endelig kan vi ha fysisk publikum igjen!

 

–       For første gang siden september i fjor kan du igjen være fysisk publikum på arrangement hos oss! Vi gleder oss til å invitere til spennende arrangementer og leselyst for både store og små gjennom sommeren, sier Susanne Kaluza, daglig leder for Stiftelsen Litteraturhuset.

Allerede 17. juni kan du bli med på barnebokparade: Få med deg hva som bobler i barne- og ungdomslitteraturen når Liv Gulbrandsen guider oss gjennom en kveld med opplesninger fra forfatterne Ingeborg Arvola, Line Baugstø, Amina Sewali, Alexander Kielland Krag, Fanny Vaager og Henrik Hovland.

Lørdag 19. juni blir det mulig for små og store å få med seg en eventyrstund med en ekte fortellerdronning: Drag queen Nabi Yeon Geisha gir oss sin versjon av eventyret om den lille havfruen. Eventyrstunden inngår i Litteraturhusets pride-program, som for øvrig vil foregå digitalt.

Og hver tirsdag gjennom sommeren kan du møte forfattere som vil gi deg en snik-kikk inn i sine kommende bøker: 6. juli kommer Kjersti Skomsvold med romanen Agnes natt og dag, 13. juli kan du høre Gro Dahle fortelle om sin nye science fiction-bok, 20. juli leser Bjarte Breiteig fra sin kommende roman Tøyeneffekten, 27. juli kan du høre Victoria Durnak lese fra sin bok om en uheldig dame som får hele innboksen sin lekket, og 3. august avsluttes ballet med Simon Stranger, som vil lese smakebiter fra sin etterlengtede roman 304 dager.

For alle arrangementene vil det være begrenset med plasser, derfor legger vi ut gratisbilletter i forkant av arrangementet.

–       Vi kommer til å fortsette å tilby digitale arrangementer både i podkast- og videoformat for vårt nasjonale publikum også framover, men det er noe helt eget med å kunne sitte sammen og lytte og være der i øyeblikket. Derfor er vi veldig glade for å endelig kunne åpne for publikum igjen i det fine, nyoppussede huset vårt, sier Susanne Kaluza.