Douglas Stuart og Karin Haugen

12. juli 2021

Booker-prisvinner åpner høsten på Litteraturhuset

Douglas Stuart, Daniel Mendelsohn og ny norsk litteratur i august

Booker-prisvinner Douglas Stuart åpner høsten på Litteraturhuset 18. august. Han er kjent for den kritikerroste romanen Shuggie Bain, om en hard oppvekst i 80-tallets Skottland.

– Douglas Stuart har skrevet en knallsterk bok om alkoholisme og utenforskap, om håp og morskjærlighet. Vi er så glade og stolte for å endelig kunne få ham hit – han blir den første internasjonale gjesten på vår scene siden mars i fjor! sier Susanne Kaluza, daglig leder for Stiftelsen Litteraturhuset.

Stuart møter forfatter og redaktør i Klassekampens Bokmagasin Karin Haugen til samtale. Arrangementet vil også bli strømmet til folkebibliotek rundt om i landet gjennom “Direkte fra Litteraturhuset”. Dermed kan også lesere i resten av landet få møte Stuart, som har Litteraturhuset som første stopp på sin Europaturne.

Uka etter gjester amerikanske Daniel Mendelsohn Litteraturhusets scene, i en samtale med Helge Jordheim.

– Mendelsohn er en nær venn av Litteraturhuset, og en forfatter jeg personlig holder høyt. Nå gleder jeg meg stort til at vårt publikum igjen kan møte internasjonale stjerneforfattere som Mendelsohn og Stuart på vår scene, sier Susanne Kaluza.

Også ny norsk litteratur står på programmet når bokhøsten setter inn. 31. august møtes Jan Grue og Camara Lundestad Joof til samtale om det usynlige arbeidet som kreves av synlige minoriteter i Norge, og 1. september kommer Cecilie Enger med sin ferske bok Det hvite kartet.

– Lesere og publikum kan bare begynne å glede seg til høsten! Det blir leseglede, forfattermøter, kunnskapspåfyll og moro for både små og store, sier Susanne Kaluza.

Billettsalget for høstens første arrangementer starter mandag 9. august.

 

Kontaktpersoner

Susanne Kaluza

Daglig leder.

Susanne har personal, budsjett og resultatansvar for Stiftelsen Litteraturhuset. Hun har bakgrunn fra mediebransjen, har gitt ut fem bøker og sitter i en rekke styrer.