Lina Wolff, Elisabeth Åsbrink, Mattis Øybø og Stine PilgaardFoto: Gustav Bergman/Oktober, Baard Henriksen/Oktober, Johan Bergmark/Aschehoug, Pernille Maria Walvik/Oktober, Sheila Burnett/SolumBokvennen

19. august 2021

Lina Wolff, Elisabeth Åsbrink, Mattis Øybø, Maria Navarro Skaranger og Deborah Levy

Åpent hus og nordisk høst på Litteraturhuset

– Vi gleder oss stort til å endelig kunne invitere både forfattere og publikum til et åpent hus, og til kloke og tankevekkende samtaler. Vi starter september med en storstilt feiring av at huset vårt åpner, og av betydningen av vennskap, sier Susanne Kaluza, daglig leder i Stiftelsen Litteraturhuset.

 

Åpent hus

3.-5. september feirer vi at Litteraturhuset endelig er åpent igjen, og fyller helga med program for både små og store (innenfor gjeldende smittevernregler, så klart!).

Det blir konsert og lesestund for de små, usynlig venn-fest og aktiviteter for barna, og for de voksne blir det forfattersamtaler med blant andre Selma Lønning Aarø og Nils-Øivind Haagensen, det blir mini-foredrag om døde forfatter-helter med blant annet Vigdis Hjorth, Erlend Loe og Mona Høvring, litterær salong med opplesninger og konsert, det blir Cats vs. Dogs med blant annet Gro Dahle, Trine Skei Grande og Benjamin Silseth, det blir kåring av beste litterære bikarakter ved Knut Nærum og mye mer.

Se hele programmet til helga her!

Deborah Levy til Norge

Britiske Deborah Levy har blitt hyllet av både kritikere og forfatterkolleger for sine «levende selvbiografier», som er skrevet midt i det stormende livet. I fjor måtte Levy avlyse Norgesbesøket grunnet covid-19, men 22. september gjester hun Litteraturhuset og møter forfatterkollega Linn Ullmann til samtale om minner og morskapsrollen, og om å starte på nytt midt i livet.

Nordisk høst

Ny litteratur fra Norge, Sverige og Danmark preger programmet for september. 8. september møtes svenske Lina Wolff og Geir Gulliksen til samtale om begjær, moral og kjønnsroller.

15. september kan du høre Maria Navarro Skaranger i samtale med Tove Nilsen om øst og vest, fiksjon og virkelighet.

Svenske Elisabeth Åsbrink og Mattis Øybø har begge skrevet bøker om hvordan fortiden siver inn i nåtiden, og hvordan krigen setter spor gjennom generasjonene. Møt dem i samtale med Guri Hjeltnes 20. september.

Det danske stjerneskuddet Stine Pilgaard har skrevet boka som Aftenpostens anmelder karakteriserte som «Seinfeld på den danske landsbygda». Møt henne i samtale med Marie Aubert 24. september.

Svenske Lina Liman har skrevet nakent og ærlig om det å få en autisme-diagnose i voksen alder. Møt henne i samtale med Olaug Nilssen 29. september.

Aller først blir det imidlertid samtale mellom Jan Grue og Camara Lundestad Joof 31. august om det usynlige arbeidet som kreves av synlige minoriteter.

1. september møtes Cecilie Enger og Kaja Schjerven Mollerin til samtale om Engers ferske bok, Det hvite kartet. Samtalen vil også strømmes til en rekke folkebibliotek rundt i landet, fra Alta i nord til Lillesand i sør.

I tillegg blir det nærlesning av tegneserieverket Sandman, Åpen mikrofon ledet av Sandra Kolstad, og foredrag om Jemen ti år etter den arabiske våren.

Velkommen til Litteraturhuset i høst!