Forsiktig åpning for LitteraturhusetFoto: Trygve Indrelid

6. desember 2021

Om smittevern og ditt besøk hos oss

På Litteraturhuset tar vi alle forholdsregler for at besøkende skal føle seg så trygge som mulig. På grunn av gjeldende smittevernregler vil det være redusert kapasitet i våre saler. Som arrangør og publikum, trenger vi din hjelp for å sikre en god og trygg opplevelse for alle på huset.

Når du besøker Litteraturhuset:

  • Har du symptomer på luftveisinfeksjon, ber vi deg om å holde deg hjemme.
  • Det er påbud om munnbind under arrangementer og i fellesområdene der det ikke er mulig å overholde en meters avstand.
  • Vi har satt opp kontaktfrie håndspritdispensere ved hovedinngangene, og vi oppfordrer deg til å vaske/sprite hendene både på vei inn og ut.
  • Les og følg rådene fra plakatene om håndvaskerutiner og hygiene.
  • Hold minst en meter avstand til hverandre og berør minst mulig. Skal du handle i bokhandelen, setter vi pris på at du ikke tar på varer du ikke skal ha.
  • Du er hjertelig velkommen til å spise i restauranten vår Kafe Oslo! Vi ber deg bestille ved bordet, evt benytte QR-kodene ved bordene til å få opp menyen og bestille. I henhold til smittevernreglene i Oslo vil vi registrere gjestene i kafeen. På restauranter i Oslo er det også påbud om bruk av munnbind, vi oppfordrer deg derfor til å bruke munnbind på besøk i kafeen vår.

 

Når du skal på et arrangement hos oss

Skal du være publikum på et arrangement hos oss, vil du bli bedt om å fylle ut kontaktinformasjon, enten i forbindelse med billettkjøp i forkant av arrangementet eller i døra inn til arrangementet. Det er viktig at du gjør, ettersom arrangører er pliktige å ha kontaktinformasjon til alle som deltar på deres arrangement, i tilfelle behov for smitteoppsporing i etterkant. Kontaktinformasjonen vil slettes etter 10 dager.

Det er påbud om munnbind ved trengsel og når du ikke kan holde en meters avstand til andre. Vi oppfordrer derfor besøkende til å bruke munnbind i fellesarealene våre.

Alle arrangementsaler og berøringspunkter for arrangører og publikum blir rengjort både før og etter arrangementet.

Fra torsdag 9. desember vil nye nasjonale smitteverntiltak medføre redusert antall plasser i våre saler. Vi ber deg bli sittende på plassen du får tildelt, og heller ikke flytte på stolen. Dette er viktig for å kunne sikre god smittesporing dersom det skulle skje et smitteutbrudd.

 

Når du ønsker å arrangere hos oss

Vi hjelper deg å planlegge og gjennomføre arrangementet på en trygg og ansvarlig måte, enten arrangementet skal være fysisk eller digitalt. Les mer om tilbudet vårt her eller kontakt oss på utleie@litteraturhuset.no.

Forøvrig anbefaler vi deg å sjekke Folkehelseinstituttet sine anbefalinger om arrangementer, samlinger og aktiviteter.

 

Velkommen skal du være!

Ingen arrangement