– En entusiastisk bokklubb! 1Foto: Kristin Svanæs-Soot

21. april 2022

– En entusiastisk bokklubb!

Marie Aubert og Olaug Nilssen lager podkast sammen med Litteraturhuset

I podkasten Olaug og Aubert på Litteraturhuset møtes forfatterne Olaug Nilssen og Marie Aubert for å snakke om bøker de liker. I subjektiv bokklubb-stil tar de for seg temaer som tro, klasse, utroskap, litterære sjangre og den aller første skriveerfaringen.

– Vi har laga ein entusiastisk bokklubb, sier Olaug Nilssen om podkasten hun og forfatterkollega Marie Aubert har laget.

Podkasten Olaug og Aubert på Litteraturhuset slippes på fredager, og kan høres på Litteraturhuset.no og i de fleste podkast-apper. Sammen har de to forfatterne hentet frem minneverdige leseopplevelser og favoritter fra bokhylla, og møttes i Litteraturhusets forfatterleilighet for å snakke om disse.

– Ikke mange samtalepartnere er bedre enn Olaug Nilssen, og jeg er storfornøyd med at hun ville være med på en podkast om lesing og skriving, sier Marie Aubert.

– Eg har vore svært skeptisk til formatet podkast i fleire år, som den tidleggamle kjerringa eg er. Så at eg sjølv skulle vere med på noko slikt, sat ganske langt inne, sier Olaug Nilssen.

Hun forteller at det var ei trygg havn å skulle lage podkast sammen med Litteraturhuset.

– En entusiastisk bokklubb! 2

Podkastcover. Foto: Kristin Svanæs-Soot

Ser frem til fredag

– Olaug Nilssen og Marie Aubert er to av de fremste forfatterne av sin generasjon. Å samle de to i en podkast der de øser av sin kunnskap om og kjærlighet for litteratur, er et kupp, sier daglig leder for Stiftelsen Litteraturhuset, Susanne Kaluza.

– At det i tillegg er skikkelig gøy å høre på, gjør at jeg gleder meg til hver fredag!

Hver episode har et overordnet tema, og første episode tar for seg tro i litteraturen. Senere følger både utroskap, debutanter og klassediskusjoner. Aubert sier de ulike temaene gir stor bredde i bøkene de snakker om i podden.

– Vi håper vi har lagd en litteraturpodkast som både er kunnskapsrik og morsom, og som mange har lyst til å høre på, sier hun.

Kaluza understreker at podkast er en viktig arena for Stiftelsen Litteraturhuset som nasjonalt litteraturhus.

– Gjennom podkast når vi ut til lesere og lyttere over hele landet, sprer kunnskap og inspirerer til mer og bredere lesing. Etter hvert skal vi også spille inn podkasten for et live publikum.

Første episode, om tro i litteraturen, ble sluppet langfredag. Episode to kommer førstkommende fredag, og handler om utroskap.

 

Hør Olaug og Aubert på Litteraturhuset her og der du hører podkast.