Erindringens forfatter 1Foto: Catherine Hélie © Editions Gallimard

30. juni 2022

Massiv interesse for Ernaux

Billettene til Annie Ernaux’ Norgesbesøk ble revet bort. Nå flytter Litteraturhuset arrangementet til Universitetets aula slik at flere kan få med seg forfatterens aller første Norgesbesøk.

– Det er fantastisk å se interessen for en av vår tids største europeiske forfattere. Litteraturhuset vil derfor gjøre det vi kan så enda flere kan få med seg dette unike møtet, sier daglig leder for Stiftelsen Litteraturhuset, Susanne Kaluza.

Nyheten om at franske Annie Ernaux for første gang gjester Norge og Litteraturhuset i august, ble sluppet onsdag morgen. Bare timer senere var alle billettene revet bort.

Nå flytter Litteraturhuset arrangementet til Universitetets aula, og kan med det sørge for at flere billetter blir tilgjengelig for interesserte.

Kjøp billetter her.

Ernaux har satt sitt tydelige preg på fransk samtidslitteratur i det som snart er et halvt århundre. Hennes verker har fått enorm påvirkningskraft både i Frankrike og internasjonalt, og kjente litterære stemmer som Édouard Louis, Deborah Levy og vår egen Linn Ullmann har alle pekt på Ernaux som en sentral inspirasjonskilde.

– Den store interessen gjenspeiler både Annie Ernauxs sentrale stemme og aktualiteten og allmenngyldigheten i temaene hun adresserer i sitt forfatterskap. I Far og En kvinne skildrer hun livet til arbeiderklassen sett gjennom livene til foreldrene sine. I En lidenskap skriver hun om kvinnelig seksualitet og lidenskap, i Hendelsen beskriver hun brutalt og smertefullt sin egne illegale abort som ung student. Et tema som dessverre fortsatt er brennende aktuelt , sier Susanne Kaluza.

I Norge har Ernaux for alvor nådd ut til lesere de siste årene, med bøker som En kvinne, Hendelsen og Årene. Norske kritikere har vært unisont enige om forfatterskapets verdi.

Når Ernaux kommer til Norge 17. august, blir hun altså å se i Universitetets aula. Der møter hun en som har bidratt sterkt til å løfte hennes forfatterskap i Norge: forfatter Sandra Lillebø. Hun møter Ernaux til en samtale om hennes forfatterskap og skrivende liv.

Les mer og kjøp billetter her.