Sommeren på LitteraturhusetIll: Espen Friberg

1. juni 2022

Sommeren på Litteraturhuset

Kos deg med litterære førpremierer, nærlesninger og den solrike uteserveringen på Litteraturhuset gjennom sommeren!

Det er duket for ny sommersesong på Litteraturhuset, med uteservering og litterært påfyll. I sommer kan du blant annet få med deg: vår tradisjonelle Snikkikk med førpremierer på høstens bøker, egne kvelder viet både RuPauls Drag Race og TL-klubben, Sommersalong! med Sandra Kolstad, besøk av selveste Hanya Yanagihara og ikke minst: Podkasten Olaug og Aubert på Litteraturhuset kjører sommerspesial LIVE! I tillegg blir det barnelørdag med pride-tematikk, fortellerstund i regnbuefarger på Oslo Pride, interessante gjester på Saklig søndag og sommerstemning på vår fantastiske Kafe Oslo og i bokhandelen på huset: Norli Litteraturhuset.

 

Snikkikk

I år kan vi invitere til en snikkikk inn i følgende forfatteres kommende bøker: Linda Klakken, Bård Torgersen, Roskva Koritzinsky, Ida Hegazi Høyer, Helga Flatland og Erlend Loe. Disse litterære førpremierene foregår på tirsdager kl. 18 gjennom hele sommeren. I tillegg kjører vi en poesispesial hvor vi får en snikkikk inn i kommende diktning fra Steinar Opstad, Åse Ombustvedt, Dan Andersen og Fatemeh Ekhtesari. Vi gleder oss til å høre hva bokhøsten har i vente for oss.

 

Nærlesninger

På tidligsommeren skal vi gjøre to dypdykk inn i univers mange har og har hatt stor glede av. Første case-studie er RuPauls Drag Race. Vi har invitert inn ekspertisen til å samtale om den omdiskuterte serien, som mange har et hat-elsk-forhold til. Etter samtalen blir det anledning til å oppleve noe av det som rører seg i det norske dragmiljøet i dag: Open drag stage holder minishow!

17. juni inviterer vi til en mimrekveld i bokpakkenes navn! Gjennom nittitallet ble TL-klubben en av landets største bokklubber for unge jenter, og mange ventet spent hver måned på at neste bokpakke skulle dukke opp i postkassen. Var du en av de ivrige leserne i TL er denne kvelden noe for deg: Vi gjør klar for nostalgisk samtale om bøkene, TL-posten, vervegavene og den ikoniske Kladden!

 

Olaug og Aubert på Litteraturhuset – LIVE

Gjennom våren har forfatterne Olaug Nilssen og Marie Aubert møttes jevnlig til entusiastisk litteratursamtale i podkasten Olaug og Aubert på Litteraturhuset. Den 10. juni er det duket for sommerbokspesial og liveinnspilling av podkasten! I tillegg får podkasten for første gang besøk: en hemmelig gjest tar med seg sin ultimate sommerbok til bokpraten.

 

Yanagihara, Salong, Barnelørdag og Saklig søndag!

Vi får storfint besøk når forfatteren bak braksuksessen Et lite liv, Hanya Yanagihara, besøker Norge for første gang. Yanagihara stiller kun på ett litterært arrangement på sitt besøk i Norge: hos Litteraturhuset 14. juni.

Gjennom våren har SALONG! med Sandra Kolstad skapt god fredagsstemning på Litteraturhuset. Konseptet kombinerer «åpen mikrofon», med lavskuldret, men opplysende samtale om kunst og praksis. Fredag 17. juni er det duket for sommerspesial, og gjest denne gang er forfatter Maia Kjeldset Siverts.

18. juni har vi barnelørdag på Litteraturhuset med åpent barnerom, barnekafe og pride-eventyrstund med Nabi Yeon Geisha. Kom og hør H.C. Andersens eventyr «Den stygge andungen», fortalt av en ekte fortellerdronning!

Fredag 24. juni deltar Litteraturhuset på Minipride på Youngstorget. Vår faste husforteller, Jasdeep Singh Kalirai, holder fortellerstund som passer spesielt godt for regnbuefamilier.

I tillegg kan du i løpet av sommeren som alltid få med deg interessante foredrag på søndagene: Bjørn Samset, Tore Linné Eriksen, Hilde Vinje og Andreas Liebe Delsett tar turen til Saklig søndag gjennom sommersesongen.

 

Åpningstider kafe og bokhandel:

Kafe Oslo og Norli Litteraturhuset bidrar på ypperste vis til sommerstemningen på huset. Finn sommerlektyren i bokhandelen og nyt noe godt fra kafeen – plassert i solveggen foran huset. Åpningstidene er noe endret i sommersesongen (04.07.– t.o.m. 07.08):

Norli Litteraturhuset:
Tirsdag: 12-19
Onsdag-lørdag: 12-18

Kafe Oslo:
Tirsdag-lørdag: 10-23 (kjøkkenet stenger 22)

 

Velkommen til sommeren på Litteraturhuset!