Litteraturhuset lanserer serie om rap i samarbeid med Deichman 1Foto: Armand Nasiri (Benyoub) og Martine Lossius (Siyabång)

16. september 2022

Hør på teksten!

Tre av Norges største rapartister forteller om sitt tekstarbeid og sin lyrikk

– Det er med stor glede vi lanserer arrangementsrekken Hør på teksten. Med denne serien setter vi fokus på sanglyrikken og tar låtskrivere på alvor som forfattere. Gjennom samarbeidet med Deichmans lokalbibliotek løfter vi også artistenes lokale tilknytning, både i selve sanglyrikken og for publikum, forteller prosjektleder Daniel Røkholt.

Hør på teksten er et nytt samarbeidsprosjekt mellom Litteraturhuset og Deichman, hvor norske låtskrivere innen rap- og hiphop-sjangeren inviteres til å snakke om sine tekster på utvalgte Deichman-bibliotek. Serien starter med tre arrangementer denne høsten.

Til høstens arrangement har vi fått med oss tre av Norges største rapartister: Arif, Siyabång og Jonas Benyoub. De er invitert til lokalbibliotekene på Stovner, Lambertseter og Furuset for å snakke tekst: hvordan de skriver, hva de skriver om og hva som inspirerer dem til å skrive. Intervjuere Fredrik Høyer, Martin Bjørnersen og Øyvind Holen bidrar til en faglig sterk, og samtidig engasjert samtale om sangtekstene og samfunnet de skrives i.

– Vi har et godt og givende samarbeid med Deichmans lokalbibliotek, og med dette prosjektet håper vi å engasjere flere og yngre publikummere til å lære om sanglyrikk, tekstarbeid og språklig kraft, forteller Røkholt.

Detaljer for de tre arrangementene:
13. oktober kl. 19:00: Arif i samtale med Fredrik Høyer på Deichman Stovner.
17. oktober kl. 18:00: Siyabång i samtale med Martin Bjørnersen på Deichman Lambertseter.
21. oktober kl. 18:00: Jonas Benyoub i samtale med Øyvind Holen på Furuset bibliotek og aktivitetshus.

Arrangementene er gratis og åpne for alle.

Konseptet Hør på teksten er skapt av Nesteren Hasani og utviklet av Litteraturhuset.