Hva skal kunsten være? 1

30. mai 2023

Setter opp eksklusivt foredrag med Joyce Carol Oates

Da samtalen ble utsolgt på få timer setter Litteraturhuset nå opp et eksklusivt foredrag med Joyce Carol Oates (f.1938), når hun kommer på sitt aller første Norgesbesøk i august.

– Responsen på Oates’ besøk har vært helt overveldende. Selv om vi hadde lagt arrangementet til Universitetets aula for å ha ekstra god plass ble det fullbooket på få timer. Derfor er jeg veldig glad for at vi nå kan tilby et ekstra arrangement med Oates, nemlig et foredrag fra denne nestoren i skrivekunst, sier leder ved Stiftelsen Litteraturhuset, Susanne Kaluza.

Har kunstnere noe sosialt ansvar? Bør kunsten være «ren» og ikke forholde seg til etiske eller politiske spørsmål? Hva er de ulike motstridende synene på disse spørsmålene, og hva er egentlig kunstens rolle?

Dette er spørsmål den amerikanske forfatterlegenden Joyce Carol Oates har befattet seg med gjennom et langt liv, både som forfatter og som professor i skrivekunst. Oates har blant annet undervist ved Princeton University i 26 år, og regnes som en nestor i faget og en briljant foredragsholder.

– Oates har en sjeldent massiv produksjon, og har siden midten av 60-tallet i snitt utgitt to bøker i året, i et bredt spekter av sjangre, mange av dem moderne klassikere. Føy til at hun også har vunnet et utall priser for sitt forfatterskap og vært en viktig litterær mentor for forfattere som Mohsin Hamid og Jonathan Safran Foer, så blir det åpenbart hvorfor et eksklusivt foredrag med henne om litteratur og forfatterrollen er en virkelig sjelden mulighet, sier Kaluza.

På Litteraturhuset vil Oates holde et foredrag spesialskrevet for anledningen om kunstens rolle og inspirasjon, i lys av nålevende forfattere og poeter. Foredraget vil være på engelsk.

Tirsdag 15. august kl. 19.00 | Sikre deg billetter her