Sommeren på LitteraturhusetIll: Espen Friberg

1. juni 2023

Sommeren på Litteraturhuset

Snikkikk med Helene Flood, Linn Strømsborg, Tore Renberg, Frode Grytten m. fl.

Kos deg med litterært påfyll og den solrike uteserveringen på Litteraturhuset gjennom sommeren! Du vil som alltid finne vår tradisjonelle Snikkikk på sommerprogrammet, hvor du får en tjuvstart på høstens bøker av forfatteren selv.

I tillegg ser vi fram til Live-opptak av podkasten «Olaug og Aubert på Litteraturhuset», med selveste Jan Kjærstad som gjest. Og mot slutten av sommeren kan du delta på Klubbdagen under Øyafestivalen hos oss: Øya-aktuelle Jonas Alaska og Darling West møter Mona B. Riise til samtale om americana-sjangeren. Få full oversikt over sommerprogrammet i oversikten under.

 

Snikkikk

I år kan vi invitere til en snikkikk inn i følgende forfatteres kommende romaner: Helene Flood, Linn Strømsborg, Tore Renberg og Frode Grytten. I tillegg kjører vi novelle-snikkikk 4. juli med Aina Basso og Mikkel Bugge, og poesi-spesial 1. august med Ninni Nyhus, M. Seppola Simonsen, Mona Høvring og Terje Dragseth. De litterære førpremierene foregår på tirsdager kl. 18 gjennom sommeren. Vi gleder oss til å høre hva bokhøsten har i vente for oss! Klikk deg inn på forfatternavnene for mer info.

 

Minipride og LHBTQuiz

Juni er pridemåneden! Vi tjuvstarta feiringen med to arrangement helt i slutten av mai, men skal selvsagt være med å feire i juni også. 14. juni gjør vi klar for NM i skeiv litteratur: Quizmastere Runa Fjellanger og Caroline Ugelstad Elnæs kaster lys over den skeive litteraturhistorien, fra Sapfo til Shuggie Bain. Meld på ditt lag!

28. og 29. juni gjentar vi suksessen fra i fjor og flytter Litteraturhusets barnerom ut til Minipride på Kontraskjæret! Barneromsansvarlig Jasdeep holder fortellerstund med utgangspunkt i barnebøker med skeiv tematikk, fortellinger om å bryte med forventninger og det fine som kommer av at alle er forskjellige. Bli med på festen!

 

Forfattersamtaler

Allerede 6. juni får Litteraturhuset besøk av den senegalesiske forfatteren Mohamed Mbougar Sarr, som skal samtale med Kathrine Nedrejord om romanen Menneskenes mest fordekte minne. Romanen har fått fantastiske kritikker i norsk presse etter den kom ut i Thomas Lundbos oversettelse tidligere i år. Les mer om samtalen her.

15. juni kommer Bjørn Hatterud for å snakke om den ferske boka Blokka på Bjerke, som tar opp tråden fra suksessen Mjøsa rundt med mor, og fortsetter Hatteruds utforskning av egen identitet og klassereise. Hatterud møter Tove Nilsen til samtale om Oslo-områder i endring, klasse, og hvordan en by fortsatt kan ha plass til de som faller utenfor A4-malen. Les mer om samtalen her.

 

Olaug og Aubert på Litteraturhuset – LIVE

De siste ukene har nye episoder av podkasten «Olaug og Aubert på Litteraturhuset» kommet på løpende bånd, hvor forfatterne Olaug Nilssen og Marie Aubert møtes jevnlig til entusiastisk litteratursamtale. Den 7. juni er det duket for liveinnspilling og sommerspesial når de to litteraturentusiastene får besøk av selveste Jan Kjærstad til en samtale om skrive- og leseglede, gode ideer og inspirasjon. Gå inn i sommeren med gode lesetips: Les mer om arrangementet her.

 

Klubbøya

Det har vært strålende tider i norsk americana en stund nå. Det man omtaler som «den tredje bølgen» av countryrock her til lands, er faktisk så omfattende at den har fått et eget navn: Nordicana. Øya-aktuelle Darling West og Jonas Alaska er blant de fremste utøverne innenfor denne mangefasetterte sjangeren. På klubbdagen under Øyafestivalen, 8. august, kommer de til Litteraturhuset for å møte musikkjournalist Mona B. Riise til en samtale om sine musikalske univers og kjærligheten til americana. Les mer om arrangementet.

 

Åpningstider kafe og bokhandel:

Kafe Oslo og Norli Litteraturhuset bidrar på ypperste vis til sommerstemningen på huset. Finn sommerlektyren i bokhandelen og nyt noe godt fra kafeen – plassert i solveggen foran huset. Åpningstidene er noe endret i sommersesongen (02.07.– t.o.m. 13.08):

Norli Litteraturhuset:
Tirsdag: 12-19
Onsdag-lørdag: 12-18

Kafe Oslo:
Tirsdag-lørdag: 11-23 (kjøkkenet har åpent 12-21)

Søndag og mandag holder begge stengt.

 

Velkommen til sommeren på Litteraturhuset!