Å drømme en eksistensBonnier Anna Tärnhuvud/Linderborg Expressen

Å drømme en eksistens

bookmark

Med Beate Grimsrud og Åsa Linderborg

onsdag 26. februar 2020, kl. 19:00 til kl. 20:30 – Avlyst

Arrangementet er utsatt på ubestemt tid.

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 100,-Student 70,-

Arrangementet er dessverre avlyst. Ny dato kommer!

 

Hvilke spørsmål stiller man når man plutselig innser at noe så selvsagt som ens liv kan opphøre? I Beate Grimsruds nye roman Jeg foreslår at vi våkner står den livsglade forfatteren Vilde Berg midt i det livet hun tar for gitt når hun plutselig rammes av alvorlig sykdom. Men Vilde vil ikke møte virkeligheten, vil ikke våkne og leter febrilsk etter tanker som kan holde alt på avstand. Møt en av Nordens mest originale romanforfattere i samtale med Åsa Linderborg om å skrive med døden pustende i nakken.

På Grimsruds vis blandes språklig fantasi og emosjonelt trykk, humor og alvor. Midt i den tunge behandlingen sykdommen krever, finnes talende dyr, barnets nysgjerrige blikk og barndommens norske Dovrefjell. Men også en kjærlighetshistorie til en aldrende mor i Oslo, som er blitt så liten at hun forsvinner bak rattet når hun kjører bil, partneren O. og venner som står fast ved Vildes side.

Som i den Nordisk råds-nominerte romanen En dåre fri undersøkes grenselandet mellom frisk og syk. Grimsrud skriver selv både den norske og den svenske utgaven – så regner da også begge land henne for å være sin. Jeg foreslår at vi våkner kom ut i Sverige i 2019 og omtales der som Grimsruds sterkeste roman hittil og et nytt hovedverk i hennes forfatterskap.

Forfatter og redaktør Åsa Linderborg har fulgt Grimsrud tett, blant annet som redaktør for hennes bidrag til Aftonbladet gjennom ti år. Nå møtes de to til samtale om litterære sjokkskildringer, autofiksjon og om å ramle ned i eksistensen.

Ingen arrangement