Cats vs DogsFoto: Privat / Gro Dahle: Jorunn Solli

Cats vs Dogs

bookmark

Forfatterne tar debatten!

fredag 3. september 2021, kl. 20:00 til kl. 21:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratisbilletter legges ut 1. september kl. 9.00

Ernest Hemingway og katten Snow White, eller Virginia Woolf og hunden Pinka – som til og med fikk sin egen selvbiografi; Forfattere og deres firbeinte venner har en lang historie. Men er det trofaste bikkjer eller troløse katter som gjelder? Og hvilket dyr var det egentlig som fikk oss trygt gjennom pandemien? Denne kvelden møtes et panel av forfattere og eksperter for å komme til bunns i et av menneskehetens store spørsmål: Hva er best av katt og hund?

To lag av henholdsvis hunde- og katteelskende forfattere vil komme med sine vitnesbyrd, og basert på disse vil publikum fatte den endelige avgjørelsen.

Kvelden ledes av skuespiller Mattis Herman Nyquist, som i kraft av verken å like katter eller hunder er fullkomment nøytral.

Sist forfatterne prøvde å finne ut av dette, i 2018, vant kattelaget overlegent. Men nå søker hundeeierne revansj!

På hundelaget: Vigdis Hjorth (med hunden Emma), Benjamin Silseth (med hunden Bjarne), Gro DahleNils-Øivind Haagensen (med hunden Humlesnurr) og Martine Næss Johansen

På kattelaget: Cecilie Løveid, Sumaya Jirde Ali (med katten Hassan), Trine Skei Grande (med katten Esmeralda), Anna Fiske (med katten Chaplin) og Jan Kristoffer Dale.

Arrangementet er laget etter en idé fra The New Yorker-festivalen.