Litterær salong 1

Litterær salong

bookmark

Foredrag, opplesninger og konsert

lørdag 4. september 2021, kl. 19:00 til kl. 21:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratisbilletter legges ut 1. september kl. 9.00

På 1920-tallet var Parisersalongene høydepunktet innen litterære møteplasser. Der kunne man oppleve de største stjernene, samt bli introdusert til nye og spennende stemmer over et glass vin i godt selskap. Litteraturhuset har lånt formatet til de gamle salongene, og avslutter lørdagsprogrammet med en helt egen litteratur-kavalkade – en mini-festival innenfor mini-festivalen.

Professor i allmenn litteraturvitenskap Tone Selboe gir en kort innføring i de faktiske Parisersalongene og kulturhovedstaden Paris. Bli med på en annerledes byvandring blant kaféene, gatene og scenene som har gjort storbyen til Vestens kulturnavle.

Deretter blir det opplesninger fra tre ferske verk: Debutant Camilla Bogetun Johansen leser fra romanen Egen maske først, en smått kaotisk roman om utenforskap, Repparfjorden og en flokk llamaer.  Poet og novelleforfatter Joakim Kjørsvik leser så fra sin kommende bok 25. september-diktene, en leken samling kjærlighetsdikt i kjent Kjørsvik-stil. Sist ut er Mona Høvring, som leser fra sin nye roman Soga om Fråid, en overraskende roman om en mytologisk anlagt familie.

Kvelden avsluttes med en minikonsert av Tusmørke. Tusmørke er et progrock-band fra Skien som blander psykedelisk rock med Oslohistorie, folkeeventyr og nordisk mytologi. Det blir med andre ord en annerledes, men unik opplevelse for alle med sans for det uvanlige.

Forfatter Mikkel Bugge loser oss gjennom programmet.

Velkommen til litterær salong!