FordelingskriseFoto: Creative Commons

Fordelingskrise

bookmark

Lørdagsforedrag ved Morten Jerven

lørdag 23. september 2017, kl. 15:00 til kl. 16:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Oppdatert onsdag 11. juli 2018, kl. 12:57

12:57

Forskjellene i verden øker både globalt og nasjonalt. Morten Jerven er professor i utviklingsstudier ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås. Han gir en innføring i hvordan verdens ressurser er fordelt, og hvordan dette har endret seg historisk. Foredraget ble holdt på Litteraturhuset 23. september 2017.

Forskjellene i verden øker stadig. I mange land er de større enn på tretti år, og eksperter som Thomas Piketty og organisasjonen OECD advarer om at økende forskjeller skader både økonomien og samfunnsutviklingen.

Hvordan står det til med den globale fordelingen av ressurser og velstand, og hva er grunnen til at forskjellene øker globalt og nasjonalt? Det er mye snakk om å «løfte folk ut av fattigdom», men hvordan går det an i en verden med begrensede ressurser? Og hva skjer i de raskt voksende økonomiene i Afrika og Asia – kommer den veksten flertallet til gode?

Morten Jerven er professor i utviklingsstudier ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås og har særlig jobbet med spørsmål knyttet til økonomisk utvikling på det afrikanske kontinent. Han gir en innføring i hvordan verdens ressurser er fordelt, og hvordan dette har endret seg historisk.

Arrangementet er en del av høstens lørdagsforedragsserie «Apokalypse nå?», som tar for seg noen av de største globale krisene vi står overfor i dag.

Lørdagsforedragene er en del av Litteraturhusets satsning Folkeopplysning, og er støttet av DNB.