KlimakriseFoto: Oxfam

Klimakrise

bookmark

Lørdagsforedrag ved Kikki Kleiven

lørdag 2. september 2017, kl. 15:00 til kl. 16:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Oppdatert onsdag 11. juli 2018, kl. 12:59

12:59

Kikki Kleiven er førsteamanuensis ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen og forsker ved Bjerknessenteret for klimaforskning. Hun forklarer klimakrisa for dummies. Foredraget ble holdt på Litteraturhuset 2. september 2017.

At klimaet er i endring, har vi hørt i flere tiår, og vi hører stadig om nye heterekorder og at isen i Arktis smelter.

Men hva er egentlig naturlige og hva er menneskeskapte klimaendringer? Hva er siste nytt fra klimaforskningen? Hva slags konsekvenser kan vi forvente hvis ikke vi klarer å redusere utslippene så mye som forskerne anbefaler, og hvorfor er klimakrisa så vanskelig å løse?

Kikki Kleiven er førsteamanuensis ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen og forsker ved Bjerknessenteret for klimaforskning. Hun vil gi en innføring i klimaproblemene, hva forskningen sier, og hvorfor det er så store uenigheter om hva vi skal gjøre med problemene.

Arrangementet er en del av høstens lørdagsforedragsserie «Apokalypse nå?», som tar for seg noen av de største globale krisene vi står overfor i dag. Lørdagsforedragene er en del av Litteraturhusets satsning Folkeopplysning, og er støttet av DNB.