Krig og fred og sånnFoto: US Government

Krig og fred og sånn

bookmark

Lørdagsforedrag ved Henrik Urdal

lørdag 14. oktober 2017, kl. 15:00 til kl. 16:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Oppdatert onsdag 11. juli 2018, kl. 12:51

12:51

Krig og terror, Trump og Nord-Korea, islamisme og høyreekstremisme på frammarsj. Er dette virkeligheten? Hva i all verden går i riktig retning? Henrik Urdal er direktør ved PRIO, og forklarer krig og fred og sånn for dummies. Foredraget ble holdt på Litteraturhuset 14. oktober 2017.

I nyhetene avløser det ene terrorangrepet det neste, og vi lurer på hvor det smeller neste gang. Krigen raser videre i Syria, og både islamisme og høyreekstremisme er på frammarsj. I Det hvite hus sitter en mann som kan finne på å trykke på den røde knappen. Er apokalypsen rett rundt hjørnet – i form av atomkrig, terror eller kanskje cyberkrig?

Ja, er det virkelig sånn verden ser ut? Hvilke kriger hører vi lite om, og hvilke hører vi altfor mye om? Og ikke minst: Hva fungerer i kampen mot krig og konflikt, og hva i all verden går i riktig retning?

Henrik Urdal er direktør ved PRIO, der han blant annet har forsket på globale konflikttrender og politisk vold. Han gir en statusrapport for verdens kriger og konflikter i dag.

Arrangementet er en del av høstens lørdagsforedragsserie «Apokalypse nå?», som tar for seg noen av de største globale krisene vi står overfor i dag.

Lørdagsforedragene er en del av Litteraturhusets satsning Folkeopplysning, og er støttet av DNB.