Arven etter DinaFotograf: Rolf Aagaard/Gyldendal

Arven etter Dina

bookmark

Herbjørg Wassmo og Selma Lønning Aarø

onsdag 13. september 2017, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billettsalg

Priser: Ordinær 90,-Student 60,-

Da Dinas bok kom ut i 1989, ble den folkelesning. Romanen om Dina med den umettelige livsappetitten ble senere kåret til den mest populære utgivelsen i Bokklubben gjennom alle tider. Herbjørg Wassmo skrev tre romaner om Dina. Nå, tjue år senere, er hun tilbake med en fjerde roman om Grønelvslekta.

Den som ser går inn i tida etter storbrannen på Reinsnes i 1890, og er en flerstemt roman som veksler mellom de ulike personenes blikk og stemmer. Først og fremst er det Karnas historie, fortalt i et lyrisk språk som et speil for Karnas sårbarhet. Under begravelsen til farmor Dina er det hun som tar på seg å vitne om drapene Dina en gang begikk. Etter dette går Karna inn i seg selv, blir stum – og farlig for seg selv.

Stemoren Anna følger Karna til hospitalet i København, mens resten av livet venter på Strandstedet hjemme i nord. Faren Benjamin med sin legegjerning, og Peder, kjæresten som aldri gir opp.

Herbjørg Wassmo har for lengst skrevet seg inn i norsk litteraturhistorie. Nå fortsetter historien.

Selma Lønning Aarøs siste roman, Hennes løgnaktige ytre. En roman om Anna Munch, utforsker en kvinneskikkelse og skjebne fra samme periode som Wassmos roman – slutten av det nittende århundre. Nå møtes de to til samtale.

Ingen arrangement