Asylgrill

bookmark

En annerledes utspørring av politikere

tirsdag 24. november 2009, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Antirasistisk Senter, Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), Nettverk mot statlig rasisme og Grenseland − forum for asylsøkere og flyktninger.

Inngang: Gratis

Det inviteres til en annerledes utspørring av politikere. Flere asylsøkere blir spesielt invitert til å forberede spørsmål om aktuelle temaer, og får sjansen til å "grille" politikerne.

Hva vil innstramningene ha å si for asylsøkere? Kan vi vente oss enda flere innstramninger? Hva bør være veien videre for norsk asylpolitikk? 

Følgende politikere deltar:
– Statssekretær Pål Lønseth, Justis- og politidepartementet, Ap
Trine Skei Grande, nestleder og parlamentarisk leder, Venstre
Heikki Holmås, leder Stortingets kommunalkomité, SV
Geir Bekkevold, innvandringspolitisk talsperson, KrF
Ola Borten Moe, innvandringspolitisk talsperson, Senterpartiet
Per-Willy Amundsen, innvandringspolitisk talsperson, FrP
Ingrid Baltzersen, nestleder, Rødt

Spørsmålene stilles blant annet av representanter for Den afghanske flyktningkomiteen (ARC), Det iranske flyktningrådet i Norge, Etiopiske asylsøkeres forening, Den irakisk-kurdiske asylsøker- og flyktningorganisasjonen i Norge (IKAF) og beboere ved Lier og Fagerli ventemottak.

Ordstyrer vil være Rune Berglund Steen, fagrådgiver, Norsk Folkehjelp.

Arrangementet organiseres av flere organisasjoner og privatpersoner i fellesskap, blant dem Antirasistisk Senter, Norsk Folkehjelp, Den afghanske flyktningkomiteen (ARC), Det iranske flyktningrådet i Norge, Nettverk mot statlig rasisme, Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), Etiopiske asylsøkeres forening, Den irakisk-kurdiske asylsøker- og flyktningorganisasjonen i Norge (IKAF), Vergeforeningen og Grenseland – forum for asylsøkere og flyktninger.

Ingen arrangement