Belle, beist og andre brølere

bookmark

En brunstig, brutal og burlesk fortellerkonsert om humor

søndag 13. april 2008, kl. 19:00

Sal: Nedjma (3. et)

Inngang: Billett

28. april, for hundre år siden, brenner et hus ned på en gård i La Porte i USA. I ruinene finner man et kvinnelik uten hode, og dermed åpenbarer det seg en utrolig fortelling om misunnelse, grådighet, kjærlighet og massemord.
Det store spørsmålet er: Hvordan er det mulig at en enkel jente fra landsbygda i Norge skal vise seg å være et feminint speil av Ridder Blåskjegg, et ekko av den greske Medea, en realisering av Shakespeares Lady Macbeth?

I fortellerkonserten får du høre fortellinger hentet fra norsk folketro, liv og lyst, og fortellingen om massemorderen Belle Gunnes. Fortelleren Heidi Dahlsveen har lett og hentet fram ukjente norske folkeeventyr og musikeren Britt Pernille Frøholm (vikar for Mathilde Gross Viddal) rammer det hele inn med sin harding fele ­ med rå folketoner, improviserte låter og narrative lydbilder. 

Heidi Dahlsveen (www.dahlsveen.no) har arbeidet som forteller siden 1996. Hennes tre siste kunstneriske prosjekter med offentlig støtte har vært Dugurd. Mat og fortelling for ungdom, og Historiene kledde henne ­ for ingen tåler den nakne sannhet­ om kvinnekropp og klær og post stillhet. I mai kommer hennes bok Innføring i muntlig fortellerkunst utgitt av Universitetsforlaget. Hun er med på det skandinaviske prosjektet Mat berättelser med støtte fra Nordisk råd. Hun er faglig ansvarlig for to fagenheter (i muntlig fortelling) med Høgskolen i Oslo .

Britt Pernille Frøholm (www.froholm.com) er fra Hornindal i Sogn og Fjordane og spiller fele og hardingfele. Begynte å spille fele i 9 års alderen, og lærte mange slåtter av bestefaren Matias Frøholm. Spiller slåttemusikk fra bygdene i indre Nordfjord og Sunnmøre – og ny musikk for hardingfele. Hun studerte folkemusikk ved Ole Bull akademiet på Voss 1998 til 2000 og har en mastergrad ved Raulandsakademiet 2006 med oppgave om hardingfelelyd. Frøholm har siden juni 2006 jobba frilans på heltid både som soloartist og i ulike band. Hun ga nylig ut For allne di med terningkast 5 i Aftenposten, Dagbaldet og VG.

Forestillingen er produsert med støtte fra Fond for utøvende kunstnere og Norsk kulturråd.

Billetter selges ved dørene.

Ingen arrangement