Besatt av Dick 1Illustrasjoner fra "I love Dick", bearbeidet av Gladesigner

Besatt av Dick

bookmark

Chris Kraus og Ane Farsethås

søndag 20. august 2017, kl. 18:00 til kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billettsalg

Priser: Ordinær 90,-Student 60,-

Oppdatert torsdag 12. juli 2018, kl. 11:48

11:48

I denne episoden kan du høre en samtale mellom den amerikanske forfatteren Chris Kraus og Morgenbladets kulturredaktør Ane Farsethås. Samtalen fant sted 20. august 2017.

Et feministisk geriljaskrift, en hyperbevisst metaroman, skandaløs bekjennelseslitteratur og en studie i heteroseksuell romantikk. Chris Kraus’ semi-selvbiografiske kultbok I Love Dick har vunnet en ny generasjon lesere, tjue år etter utgivelsen, og tidligere i år kom boka ut på norsk, i Knut Ofstads oversettelse.

Bokas Chris og ektemannen Sylvère spiser middag hos den amerikanske kulturkritikeren Dick – «hyggelig, men ikke spesielt intimt eller minneverdig», ifølge Dick. I Chris utløser møtet derimot en besettelse, som kommer til uttrykk gjennom utallige brev og telefonoppringninger til Dick. For Sylvère er brevskrivingen en lek som gjør både Chris og forholdet deres mer levende enn på lenge, men for Chris blir den ikke-gjengjeldte besettelsen starten på en kompromissløs utforskning av begjær, kjærlighet, makt og autofiksjon, som skildres direkte, skamløst og ofte hysterisk morsomt.

I år ble I Love Dick filmatisert som TV-serie av Jill Soloway. Hun har frigjort seg fra boka og flyttet fortellingen til vår samtid, og resultatet er en serie som er både komisk og het.

Chris Kraus er filmskaper, kulturkritiker og forfatter av en rekke sjangeroverskridende essays og romaner som Aliens & Anorexia, Torpor og Summer of Hate.

Møt Kraus i samtale med kulturredaktør i Morgenbladet, Ane Farsethås. Arrangementet foregår på engelsk.

Etter samtalen blir det gratis maratonvisning av hele TV-serien I Love Dick.

Ingen arrangement