Boklansering med Gabriela Sirbu

Boklansering med Gabriela Sirbu

bookmark

"Si det usagte: En utforsking av de uskrevne reglene i Nord-Norge"

søndag 12. mars 2023, kl. 14:00 til kl. 16:00

Sal: Kverneland (2. et)

Arrangør: Gabriela Sirbu

Inngang: Gratis

Vi reiser mer enn noensinne, og vi har råd til det. Vi streber etter en globalisert verden der mennesker med ulik bakgrunn, språk, kulturer og verdier jobber og lever sammen. Vi snakker daglig om mangfold og inkludering, og dette temaet er på agendaen til alle selskaper, politiske partier og utviklingsstrategier.
Hvordan iverksetter vi praktisk talt slike store ord i hverdagen vår?

Jeg inviterer deg til boklansering søndag 12. mars kl. 14.00, på Litteraturhuset i Oslo.
Jeg har valgt å skrive om det vi ikke snakker høyt om, her langt i nord. Om ting vi gjør eller sier, og vi tar for gitt at folk som kommer utenfra våre kretser vil forstå, uten at vi forteller om. Dette skjer i alle hjem, i enhver kultur.

Jeg har beskrevet og forsøkt å forstå ting og atferd som ikke gir mening ved første blikk, men som er forankret i en lang tradisjon og historiske hendelser. Det er alltid en grunn til at ting skjer og at folk er slik som de er. Jeg og deg inkludert.

Hver historie jeg deler er levd og eksperimentert i min tilpasningsprosess i den mest nordligste europeisk kultur. En prosess som tok nesten 20 år, og jeg lurer fortsatt på om jeg er der. I noen kretser føler jeg meg hjemme; i andre føler jeg meg fortsatt som en fremmed. Som dette diktet jeg fant et sted: “Så her er du / For fremmed for hjem / For fremmed for her / Aldri nok for begge.”

Og med tiden oppdaget jeg at jeg ikke er alene om denne følelsen eller prosessen.

La oss ta en prat om det søndag, 12. mars kl. 14.00 til 16:00 på Litteraturhuset i Oslo.

Det blir ikke boksalg. Ønsker du likevel å kjøpe boken, finner du den på Amazon

 

Velkommen, med eller uten bok. Diskusjonen kommer til å være interessant, spesielt hvis du bringer med dine egne erfaringer.

Ingen arrangement