Boklansering og panelsamtale

Boklansering og panelsamtale

bookmark

“Malu får nye fletter” lanseres i ny utgave

mandag 30. oktober 2017, kl. 18:30 til kl. 19:30

Sal: Kverneland (2. et)

Arrangør: Nicole Rafiki og Jemimah Yombo Sigurdsen

Inngang: Gratis

Hvordan påvirker skjønnhetspress barns psykiske helse? Hvilken effekt har skjønnhetspress på barn fra minoritetskulturer? Hva kan foreldre, lærere og andre som jobber med barn gjøre for å hjelpe barn som er utsatt for skjønnhetspress? Det er slike spørsmål Jemimah Yombo og Nicole Rafiki ønsker å besvare gjennom boken “Malu får nye fletter”.

Yombo som er utdannet helseøkonom jobber til daglig med forebygging av psykisk helse hos barn og unge i Bærum kommune oppdaget at det mangler norsk litteratur på feltet. Hun ønsket seg litteratur som både barn og voksne kunne få utbytte av. Sammen med journalist Nicole Rafiki bestemte de seg for å gjøre noe med saken. Den første utgaven av boken ble til gjennom et prosjekt der forfatterne samarbeidet med unge fotografer som laget illustrasjonene. Gjennom samtaler og presentasjoner av boken i barnehager, skoler og andre arenaer ble det tydelig at skjønnhetspress var et hett tema med store, negative  konsekvenser. Derfor ble denne boken til.

Boken “Malu får nye fletter” er nylig blitt utgitt i en ny og revidert utgave. I forbindelse med lanseringen har forfatterne intervjuet 20 kvinner i webserien “Hairstories”, der kvinner med ulik etnisk bakgrunn  deler sine erfaringer om hvordan skjønnhetspress i tidlig alder påvirket deres selvbilde i voksen alder. Det vil bli vist et utdrag fra serien. I panelsamtalen som følger vil kvinnene drøfte temaet “Hvorfor er det viktig å gripe inn i tidlig alder for å forebygge effektene av skjønnhetspress?”

Ingen arrangement