Boklansering

Boklansering

bookmark

Helene Larsen: Dømt til å (over)leve

torsdag 7. september 2017, kl. 15:00 til kl. 17:00

Sal: Kverneland (2. et)

Arrangør: SPISS Forlag

Inngang: Gratis

Dette er Helene Larsens andre selvbiografiske bok. Mens debutboken Knapp nok, et jenteliv med Asperger syndrom (2015) tok for seg oppveksten og utviklingen fra bekymret barn til voksen med Asperger syndrom, anoreksi og psykiske vansker, konsentrerer oppfølgeren Dømt til å (over)leve seg om livet som ung kvinne, tvangsinnlagt på lukket psykiatrisk avdeling. Vi møter en kvinne som har kjempet for å få lov til å dø, men som rettsvesenet har dømt til å (over)leve, som pasient med kontinuerlig tilsyn, innelåst i psykiatrisk sykehus.

Forfatteren viser oss de små hverdagsgledene hun opplever gjennom å få holde på med interessene sine, samtidig som hun forteller oss om tunge og mørke tanker og betraktninger og om hvordan livet oppleves innenfra hennes unike sinn.

Helene Larsens forfatterstil er poetisk, selv når hun skriver prosa. I denne boken får hun vist flere av sine kunstneriske og kreative sider, i tillegg til vakker prosa inneholder boken flere dikt hun har skrevet, samt en rekke tankevekkende, gripende og utrolig vakre fotografier hun selv har skapt.

Ingen arrangement