Brente skygger

bookmark

Et møte med den pakistanske forfatteren Kamila Shamsie

onsdag 14. april 2010, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Et høyst fysisk og smertefullt vakkert bilde er utgangspunktet for Kamila Shamsies romantittel Brente skygger. Da atombombene falt over Hiroshima og Nagasaki, ble kimonokledde kvinner rammet av den sterke strålingen på en måte som merket dem for livet: De mørke mønstrene på det lyse stoffet beskyttet huden og skapte avtegninger av traner, blomster og landskap på selve kroppen.

Shamsies femte bok er også den første som beveger seg utenfor Karachi, forfatterens hjemby. Det gjør den til gjengjeld til gagns, med sveip fra Japan under andre verdenskrig via etterkrigstidens Pakistan til nåtidens Guantánamo Bay.

37-årige Shamsie skriver jevnlig for aviser som The Guardian og står på Orange Prizes’ liste over 21 forfattere å se opp for i det 21. århundre. Om Brente skygger skrev The Daily Telegraph at den er «en historisk roman for vår tid», mens Salman Rushdie har kalt den altoppslukende.

Møt Kamila Shamsie i samtale med Aftenpostens Mala Wang-Naveen.

Etter arrangementet kan du henge på Litteraturhusets egen Onsdagskjeller. Her er det egne priser i baren, spill og bøker i hyllene og på musikkanlegget kan du hver uke høre forskjellige forfatteres spillelister. Denne uken har Agnes Ravatn listen "Perfekt å danse limbo til."

Ingen arrangement