Den syttende romanen

bookmark

Dag Solstad

torsdag 12. november 2009, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Arrangementet er utsolgt, men det vil bli overføring direkte på storskjerm i Amalie Skram, 2. etasje.

Kemneren på Kongsberg, Bjørn Hansen, står på jernbanestasjonen og venter på sin sønn som skal begynne å studere i byen. Dette møtet med en sønn han har sett lite av gjennom oppveksten, er dråpen som fyller Bjørn Hansens beger. Han tar en drastisk, men reflektert beslutning. Han setter seg i en rullestol, fast bestemt på å spille lam for resten av livet. Han holder ikke lenger ut sin tilværelse slik den arter seg. 

Omtrent slik er handlingen i en av Dag Solstads mest kritikerroste bøker, Ellevte roman, bok atten (1992). I høstens utgivelse, 17. roman, møter vi Bjørn Hansen igjen, i det som tegner seg som en av Dag Solstads dystreste utgivelser.

Vi er mange som skjelver litt ekstra i lesemuskelen når vi venter på en ny bok av Dag Solstad. Det er en litterær storhending i Norge. De siste årene har forfatteren mange regner som Norges fremste, også fått sitt definitive internasjonale gjennombrudd – oversatt til over tjue språk og nominert til en rekke internasjonale priser.

Litteraturhuset har invitert den svenske litteraturkritikeren Ingrid Elam til å sette Solstads forfatterskap i et internasjonalt perspektiv, før forfatteren selv kommer for å lese og samtale om både høstens bok og det øvrige forfatterskapet. Solstad intervjues av Aslak Sira Myhre.

Singelkuttet: Anne Bøe

 

Ingen arrangement