Dødelige identiteter?

bookmark

Skeiv seminarrekke

tirsdag 1. september 2009, kl. 18:00

Sal: Nedjma (3. et)

Arrangør: Nettverk for forskning om homoseksualitet

Inngang: Billett

Hvorfor har vi ikke L-gjengen og H-gjengen herjende i Oslos gater? Hvorfor tar unge homofile livet av seg i stedet for å gjøre opprør mot de heteroseksuelle undertrykkerne? Hvem lærer unge skeive å hate seg selv?

Kulturviteren Tone Hellesund har forsket på homoseksualitet, marginalisering og selvmord. I boken Identitet på liv og død som kom i vinter, møter vi et knippe unge, norske personer som har forsøkt å ta sitt eget liv, eller som har slitt med selvmordstanker på grunn av sin seksualitet. På et tidspunkt ønsket de heller å dø enn å skulle leve med og stå fram med en homofil identitet.

Gjennom historiene til disse personene viser Hellesund hvordan grupper og identiteter marginaliseres, men også hvordan de rådende forståelsene av seksuelle identiteter kan ha problematiske trekk.

Seminaret er det første i høstens rekke av skeive seminarer. På grunn av den fantastisk gode oppslutningen om vårens seminarrekker har vi nå flyttet en etasje opp i Litteraturhuset, til salen Nedjma, med enda flere sitteplasser!

Ingen arrangement