Drabantbyfortellinger

bookmark

Faïza Guène + Minikonsert med Danny & Pumba

onsdag 17. februar 2010, kl. 19:00

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Faïza Guène kunne glatt stilt opp i konkurransen «Europas tøffeste jente», om noe slikt fantes. Bare nitten årgammel debuterte hun på det velrenommerte forlaget Hachette med boka Kiffe, Kiffe i morgen, som nå har solgt i hundretusenvis og er oversatt til tjueto språk. Hun kom som et friskt pust fra Paris’ banlieuer, forsteder som på 90-tallet for alvor utviklet seg til slagmarker av sosiale problemer og frustrert ungdom. Guène skildrer både i debuten og i romanen Drømmer for gærninger det flerkulturelle livet og vanlige folks håp og – nettopp – drømmer, men peker også på utfordringer i det franske samfunnet og særlig på de stengslene unge muslimer møter. Da den franske regjeringen inviterte henne til å bli offisiell talsperson i slike spørsmål, avslo hun – hennes sterke engasjement skulle heller få utløp på andre måter.

Kanskje har hun et og annet råd å gi til Oslo og norsk integreringspolitikk når hun kommer til Litteraturhuset for å presentere sin tredje roman på norsk, Siste runde på Balto, i samtale med Aftenpostens Mala Wang-Naveen.

Etter samtalen blir det minikonsert med de bylarm- og plateaktuelle rapperne Danny & Pumba! Pumba er blant annet kjent fra fjorårets singelhit "Vestkantsvartinga" med Karpe Diem, og både Danny og Pumba har vært med på utallige mixtapes de siste årene. Når de nå kommer med en ep sammen, er det med den unge hitmakeren Nasty Kutt som produsent, og flere av Norges største rapartister som gjester. Bylarm skriver: "Mange mener de er arvtagerne til legendariske Equicez som Norges leverandører av kompromissløs, unik og samfunnsbevisst rap, sett gjennom øynene til to andregenerasjons innvandrere."

Ingen arrangement