Du trenger ikke mer enn 6

bookmark

Vi hyller noveller på seks ord

mandag 20. oktober 2008, kl. 19:00

Sal: Kverneland (2. et)

Arrangør: Ganesa forlag

Inngang: Gratis

Ganesa forlag utgir i høst Du trenger ikke mer enn 6 – en novellesamling med noveller på bare seks ord! Velkommen til sniktitt på boka, konkurranse og en aften preget av bare seks ord.

Hemingway har skrevet en novelle på bare seks ord: ”For sale: baby shoes, never worn”. Dette mente han at var hans beste novelle. Nå kan man nesten kalle det en trend å skrive seksordsnoveller à la Hemingway – de siste årene er det blitt invitert til to engelskspråklige konkurranser: I avisa The Guardian og magasinet Wired. Det er også utgitt en egen bok med selvbiografier på seks ord, Not Quite What i Was Planning på Harper forlag i februar i år.

I Norge kommer i slutten av oktober den aller første norske boka med seksordsnoveller ut, Du trenger ikke mer enn 6 (Ganesa forlag). I boka har seks forfattere bidratt: Dag Evjenth (forfatter og Aftenposten-spaltist), Egil Birkeland (forfatter og med i Herreavdelingen, NRK) Håvard Nørjordet (novelleforfatter), Camilla Omvik (oversetter) og initiativtager Torgeir Eye Færavaag (som sammen med Birkeland har skrevet Digitalnomade), samt kunstner Mona Bønke.

Radiostemmen Hilde Christie Wright er kveldens programleder og alle forfatterne er til stede. Det blir seksordsquiz, samt kåring og opplesning av den beste seksordsnovellen – og du kan bli med i konkurranse! Send inn din beste seksordsnovelle til hilde.ostby@kulturmeglerne.no.

Eksempler fra boka: 
Leilighet søkes. Narkoman, alkoholiker, hallik, ikke-røyker.

Han sov, fortsatt dirrende av raseri

Flørtet. Forført. Forfulgt. Fanget. Fornedret. Forlatt

Og kortversjoner av kjente romaner som Prousts På sporet av den tapte tid: Ikke gi den mannen en kake!

Ingen arrangement