En brors historie 3FOTO Tove Nilsen: Morten Krogvold (Oktober forlag) FOTO Sissel Gran: Tine Poppe (Lydbokforlaget)

En brors historie

bookmark

Tove Nilsen og Sissel Gran i samtale

onsdag 11. november 2020, kl. 19:00 til kl. 20:00 – Avlyst

Grunnet presiseringer i Oslos nye smittevernregler, må vi dessverre avlyse kveldens arrangement. Alle med billett vil bli kontaktet og få disse refundert. Har du spørsmål, kontakt oss på post@litteraturhuset.no Vi jobber med å finne en alternativ måte å gjennomføre samtalen på som ivaretar smittevernhensyn, men dette vil ta noe tid.

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 180,-Student 130,-

NB: Grunnet det midlertidige forbudet mot innendørs arrangementer i Oslo, er det fysiske arrangementet avlyst. De som har kjøpt billett til denne samtalen vil få billetten automatisk refundert. 

Hvorfor blir noen ting så vonde at de blir umulige å snakke om, og fortsetter å være det selv etter at mange år har gått?

Den eneste broren er navnet på romanen Tove Nilsen har gitt ut i høst, og som har fått kritikerne til å ta fram de gjeveste ordene. Utgivelsen bygger på materiale fra forfatterens egen familie. Det handler om Leif, han som skulle ha blitt Nilsens onkel, men som aldri blir mer enn 19 år. Leif bor sammen med moren og sine tre eldre søstre i et litt trangt arbeiderklassehjem i Trondheim. På kontinentet er 2. verdenskrig i gang, og rykker stadig nærmere. Familien, byen og krigen skrives fram, uhyggen og uroen, men også ungt liv. Så skjer det fatale: Unggutten involveres i en sabotasjeaksjon som slår feil. Deretter følger en flukt over fjellet som han ikke overlever.

Som barn fant Nilsen svarthvitt-bilder av den alvorlige unggutten gjemt mellom klær i kommoden, de var fjernet fra albumene. Ingen orket å svare på spørsmål om hvem han var. Nå har denne tause familiehistorien fått en eminent romans form.

Psykolog og forfatter Sissel Gran har fulgt Tove Nilsens forfatterskap tett gjennom en årrekke. Nå møtes de to til samtale om Nidarosdomen, krigsliv og å skape kunst av gammel familiesorg.

Ingen arrangement