Evangeliet om Lucy 1Foto: Fri bruk

Evangeliet om Lucy

bookmark

Jamaica Kincaid og Ida Pallin Bostadløkken

onsdag 15. mars 2023, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 120,-Student 70,-

Oppdatert onsdag 05. juli 2023, kl. 11:00

11:00

«Mariah strakte hånden mot meg, strøk den over kinnet mitt, og sa: ‘For en historie du har.’ Jeg syntes jeg hørt et snev av misunnelse i stemmen hennes, så jeg sa: ‘Ja, bare ta den hvis du vil’.»

Lucy (til norsk ved Åshild Lappegård Lahn) reiser en ung kvinne fra en karibisk øy til en amerikansk storby for å arbeide som au pair hos en velstående familie. Hennes nye hjem byr på kultursjokk i form av klima og byliv, men også i tydelige klasseforskjeller og rasisme. Fastlåst i hierarki og samfunnets kjønnsroller, kjenner Lucy på isolasjon og ensomhet, og må finne ut hvordan hun likevel kan vokse som person og leve et meningsfullt liv.

Jamaica Kincaid er en av vår tids største forfattere av feministisk og postkolonial litteratur. I en håndfull romaner og en novellesamling har hun tematisert blant annet strukturell rasisme, utenforskap og mor-datter forhold med nøktern affekt og skyhøyt refleksjonsnivå. Hun har vokst frem som en favoritt blant både lesere og kritikere, og nevnes stadig oftere som kandidat til nobelprisen i litteratur.

Til samtale med Kincaid kommer journalist og bokhandler Ida Pallin Bostadløkken. Hun har spredt Kincaids forfatterskap med glede og iver, og møter henne til samtale om Lucy, identitet og tilhørighet.

Samtalen vil være på engelsk.

Ingen arrangement