Feberdrømmer

Feberdrømmer

bookmark

Samanta Schweblin og Karolina Ramqvist

onsdag 6. september 2017, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Berner (u. et)

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billettsalg

Priser: Ordinær 90,-Student 60,-

“Jeg kaller det «bergingsavstand», det er det jeg kaller den vekslende avstanden som skiller meg fra datteren min og jeg tilbringer halve dagen med å beregne den, selv om jeg bestandig tar større risiko enn jeg burde.”

Det er en dirrende stemning, noe som lurer like under overflaten, i Samanta Schweblins kritikerroste, slanke roman Feberdrøm, oversatt til norsk av Signe Prøis, og som tidligere i år ble kortlistet til den internasjonale Booker-prisen.

Den unge kvinnen Amanda er døende. Sammen med gutten David forsøker hun å finne ut av nøyaktig når og hvordan hun ble syk.

Kort tid før har hun leid et feriehus på den argentinske landsbygda med datteren Nina. Der møter de Carla og hennes sønn David, som har noe underlig ved seg. Det er noe som ikke stemmer på det idylliske sommerstedet, eller er det Amanda som mister kontrollen? Frykten for at noe skal skje datteren, blander seg med dette uhyggelige hun ikke klarer sette ord på.

I Schweblins feberaktige fortelling krysses den magiske realismen vi kjenner fra tidligere generasjoners latinamerikanske forfattere og det gotiske. Hun skaper et dypt uhyggelig univers, som hele tiden balanserer mellom mørk realisme og overnaturlighet, mellom drøm og virkelighet.

Forfatter og journalist Karolina Ramqvist har også skildret en ung mor i et dystert og drømmeaktig univers i romanen Den vita staden, utgitt på norsk i 2016. Nå møter hun argentinske Schweblin til samtale.

Ingen arrangement