Karriere-Workshop

Fjorten År med Tause Skrik

bookmark

Boklansering, debatt og 8.mars-feiring

onsdag 1. mars 2023, kl. 17:00 til kl. 20:00

Sal: Nedjma (3. et)

Arrangør: Farida Ahmadi - Global Happiness og SolumBokvennen

Inngang: Gratis - ingen påmelding

I forbindelse med kvinnedagen i år vil forfatter Farida Ahmadi feire med å lansere sin bok «Fjorten År med Tause Skrik». Det blir også debatt samtale rundt årsaken til kvinne-uhelse, ekskludering, mangel på tilhørighet, rettsel til radikalisering, og hat. Her skal proffesør og sosialantropolog Rune Flikke stille ledende spørsmal til dialog og debatt. Til panelsamtalen skal også Hiam Al-Chirout fra Syria, Fatima Bourge fra Lebanon , Imtithal Elnajjar fra Palestine, og Mina Rafiq fra Afghanistan snakke om hvordan snu globalisering smerte og krig til globalisering av fed og glede.

Vi har gleden å ha en danser som bryter fordommer

Om boken:

Fjorten år med «Tause skrik» beskriver innvandrerkvinners opplevelse med blant annet isolasjon, ekskludering, helseprob- lemer og vanskeligheter med å få fast arbeid i Norge.

Farida Ahmadi diskuterer utviklingen av Norge som et flerkulturelt samfunn. Gjennom en helsefaglig tilnærming til minoritetskvinner i landet, leser hun fysisk og psykisk smerte opp mot politiske forhold, religion og fattigdom.

Fjorten år med «Tause skrik» er en revidert og kraftig utvidet utgave hvor Farida trekker linjene fra da hennes første bok kom ut til den politiske situasjonen slik den er i dag.

Ingen arrangement