Følelsenes politikk - hvem har lov til å være sinte? 2Foto: Jo Straube

Følelsenes politikk – hvem har lov til å være sint?

bookmark

Med Maria Kjos Fonn, Lone Aburas, Kayo Chingonyi og Sandra Kolstad

onsdag 25. september 2019, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 200,-Student 150,-

Følelsenes politikk er en politisk og poetisk protestperformance om sinne og svartsyn, makt og avmakt, rasisme og utenforskap i dagens Europa.

Klimaendringer, rasisme og økende forskjeller vekker sterke følelser verden over. Men hvem er det egentlig som har lov til å være sint? Hvilke følelser er lov? Og hva betyr det at noen er privilegerte nok til å heve seg over følelsene?

Maria Kjos Fonn (Norge) har med sitt kritikerroste forfatterskap blitt kjent som en uredd utforsker av temaer som psykisk og fysisk vold og overgrep. Lone Aburas (Danmark) skriver med sinne og humor om rasismens og diskrimineringens mange lag i det liberale Danmark. Kayo Chingonyis (Storbritannia) tekster preges av en skarp observasjonsevne som kombineres med ubesværet letthet, rytme og flyt når han skildrer livets overgangsfaser, maskulinitet, hudfarge og fellesskap.

På hvert sitt vis har disse tre forfatterne utfordret måtene vi tenker om fellesskap, språk og følelser på. Til denne forestillingen har de skrevet nye tekster, som de framfører selv til ny musikk av Sandra Kolstad.  Med seg på scenen har de musiker Marianne Stranger.

Forestillingen er en videreføring av prosjektet «Den politiske kroppen», en forestilling av og med Édouard Louis, Athena Farrokhzad, Kristina Leganger Iversen og Sandra Kolstad, som ble urframført på Litteraturhuset i 2017.

«Følelsenes politikk» er støttet av NORLA og Bokåret. Etter premieren på Litteraturhuset skal forestillingen på turné i Norge (Moss, Trondheim og Bergen) og Europa. 

Ingen arrangement